Soğan ve patlıcanın bolca bulunduğu şu günlerde herkesin evde veya işyerinde kolayca yapabileceği hem ekonomik, hem de hafif lezzetli bir yemektir, taze sağanlı patlıcan. Herkese tavsiye ederim. Çünkü bu yemeği ilk kez yapanlar lezzetini unutmayacak, tekrar tekrar yapacaktır.

Gerekli malzemeler:

6 adet patlıcan

1 demet taze soğan

2 adet domates

2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

2 dilim bayat ekmek içi

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz, karabiber

Yemeğin yapılışı:

Patlıcanları kabuklarıyla birlikte yarım cm'lik halkalar halinde doğrayın. Acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Süzüp sudan geçirin ve kurulayın. Dolmalık fıstığı yapışmaz yüzeyli bir tavada rengi dönene dek karıştırarak kavurun. Taze soğanı ince kıyın. Domatesleri küp doğrayın. Bayat ekmek dilimlerinin kenarlarını alıp, rondodan geçirin. Zeytinyağının yarısını bir tavaya alıp, taze soğan ve domatesi birkaç dakika soteleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp, ocaktan alın.

Fırın kabının dibine bir sıra patlıcan yerleştirin. Üzerine biraz taze soğanlı harçtan gezdirin. Bayat ekmek ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Yeniden bir sıra patlıcan yerleştirip, yine soğanlı harç, ekmek içi ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin.

En üstte taze soğanlı harç, ekmek içi ve rendelenmiş kaşar peyniri kalacak şekilde malzeme bitene dek işleme devam edin. Dolmalık fıstığı da serpin. Kalan zeytinyağını yemeğin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında patlıcan yumuşayana dek pişirin. Afiyet olsun.