Ticaret ve Sanayi Odası yeni dönem yönetim kurulu başkanlığı ve meclis başkanlığı seçimlerine sayılı günler kaldı ve Oda seçimlere hazır gibi görünüyor.

02 Ekim’de yapılacak seçimde TSO’da yapılan başarılı çalışma ve projelerin ardından mevcut yönetimin devam kararı veya bir değişim yaşanacak mı? Kamuoyu şimdiden bu sorunun cevabını merakla beklemektedir.

Diyarbakır için tüccar ve sanayiciler başta olmak üzere STK’lar içinde lokomotif vazifesi yapması gereken TSO’nun yeni dönemde başkanlık koltuğuna oturmak için aday ya da adaylar, kendi ölçeklerinde kamuoyu yoklamalarına devam ediyor.

Başarılı bir dönemin ardından mevcut projelerin devamı için hayatı bir önem taşıyan çalışmalar adına mevcut yönetimin bir dönem daha yetki verilmesi konusu herkesin dilinde. Diyarbakır doğru çalışma sistemi, memleketin gelişip büyümesi her zaman kazanan taraf olarak, gelişmeleri lehine çevirerek, hizmet sunmak memleketin kazancını düşünmek en doğru düşünce tarzıdır. Kaybedilse bile

Doğru tercih ile benimsenen çalışma yöntemleri doğrultusunda kentin birçok alanına kazandırılmış projeler, yatırımlar, Turizmin geliştirilmesi çalışmaları, kültürel çalışmalar, bundan sonrada devamını kazandırmak adına bekleyip hep birlikte görelim. Bu konuda Diyarbakır’da 21 bin üyesi bulunan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), 16 Meslek Komitesi için 54 kişiden oluşacak Meclis Üyeliği için 2 Ekim 2022 tarihinde sandık başına gidecek. DTSO’da Başkanlık yarışı için şu ana kadar 5 liste açıklandı.

Mevcut Başkan Mehmet Kaya Yeşil Liste’den, iş insanı Şeyhmus Karakuş Beyaz Liste’den, Bismilli iş insanı Musa Karagöz Mavi Liste’den, iş insanı Fatih Babayiğit Turuncu Liste’den, İş insanı Mahmut Biroğlu da Kırmızı Liste’den adaylıklarını açıklamış durumda.

Biliyoruz ki; kimse kendini başarısız görmez ancak üyeler seçim günü geldiğinde sandıkta oylarını kullanırken, başarıyı da oylamış olacaklardır.

Burada hatırlatmak bakımından bir hususa dikkat çekmek durumundayım. TSO Başkanı Mehmet Kaya ve ekibinin aday oldukları dönemi kısaca hatırlayacak olursak, üyelere yapmayı taahhüt ettiği hizmet binası sözü yerine getirilmiş, projeler bir bir hayatta geçirildiği gibi, birçok yeni projelerle Diyarbakır’ımıza kazandırılmıştır.

Daha önce Sur ilçesi Fiskaya mevkiinde bulunan binandan Yenişehir ilçemizde yapılan TSO hizmet binasına taşınarak üyelerine ve Diyarbakır’a daha kaliteli bir hizmet sunmaya başlanılmıştır. Bu çalışmalar, hizmetler elbette Diyarbakır şehrimizde kalıcı ve kentimize kazandırılan en büyük kazançlardır.

Yıllardan beri gerek haber takibi yaptığım, gerek yakinen tanıdığım Mehmet Kaya ve ekibi kadınlarla ilgili vizyonu ayrı ve inandırıcı bir başlık sergiliyor. Kadınların ekonomi ve diğer bütün alanlara aktif katılımı için bir Kadın Meclisi kurularak kadın çalışmaları ön plana çıkarılmıştır. Bunlarda elbette önemli çalışmalardır. Ekolojiyi önemsemek, kadın çalışmalarına yer vermek başarılı ekip çalışmasıyla kanıtlanmıştır.

Mehmet Kaya ve yönetimi şüphesiz sadece yaptıklarıyla değil gelecekte yapacakları projelerde aday olduğu dönemde proje olarak taktim ettiği birçok çalışa hayata geçirilmiş hayata geçirilmeyi bekleyen projelerde üyelerce sorgulanacaktır.

Bu konuya şimdilik bir virgül atıp, yapılacak çalışmalar ve gelişmeleri yakından takip ederek, ilerleyen günlerde yeni yazılarla konuya devam edeceğim.  Seçimlere katılan tüm adaylara başarılar dilerken kazananın her koşulda memleket olması gerektiği unutulmamalı. Saygılarımla