TRANSFER dönemi şüphesiz ki taraftarlar adına en heyecan verici dönemlerden biridir. Her taraftar eline bir kâğıt kalem alıp, kendi 11’ini kurmaya başlar. Tabi bununla beraber basında çok sayıda söylentinin de ortaya atılmasıyla taraftarın beklentisi arşa çıkarır. Ancak gerçekçi olmak gerekir ki çoğu takımımızın bulunduğu ekonomik durum, yüksek maliyeti olan futbolcuların ekonomisini yönetme açısından kulüpleri daha da zor bir duruma sokabilir. Ekonomiyi kontrol etme açısından daha uygun maliyeti olan futbolculara yönelmek gerekir. Bu gün sizlerle 4 büyüklerin transfer döneminde nelere ihtiyaçları olduğunu inceleyeceğiz.

Öncelikle geçtiğimiz sezonun şampiyonu Beşiktaş ile başlayalım. Siyah beyazlılarda Sergen Yalçın’la yeni sezon öncesi anlaşma sağlandı. Tecrübeli hoca yeni sezonda da Beşiktaş’ın başında bulunacak. Geçen sene şampiyon olan kadroyu korumayı amaçlayan Beşiktaş, kadrosunda kiralık bulunan futbolcuların bonservisle kadroya katma peşinde. Yönetimin öncelikli hedefi RachidGhezall ve ValentinRosier. İki futbolcunun da Beşiktaş’a dönmeyi çok istediği biliniyor. Beşiktaş’ın forvet bölgesinde eksik kalması gözden kaçmıyor. Vincent Aboubakar’ın transferinden sonra o bölgede hem kalite bakımından hem de sayısal bakımdan eksikliği bulunuyor. Hem lig maratonu hem Şampiyonlar Lig’i oynayacak olan siyah beyazlı ekibin kadrosunu derinleştirmesi gerekiyor. Forvet bölgesine en az 2 kişi alınacaktır. Ancak bir sol bek ve bir orta saha banko ilk 11 oyuncusu da mutlaka alınmalı.

Galatasaray’da transferde öncelik yerli isimler. Aytaç Kara ve Alparslan Öztürk gibi iki önemli yerli futbolcu kadrosuna katan sarı kırmızılılarda takımdan ayrılacak futbolcuların durumuna göre transferde yol kat edilecek.  Süper Lig’i 2. sırada tamamlayan Galatasaray ülkemizi Şampiyonlar Ligi’nde temsil etmek için ön eleme oynayacak. Şampiyonlar Ligi’nde Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven ile karşılaşacak olan sarı kırmızılılar bu maça kadar mümkün olan en kısa sürede birkaç transferi yetiştirmeyi planlıyor. Galatasaray’da bir sol bek ve sağ bek transferi öncelikli konumda. Geçen sezon kiralık oynayan Gedson’un durumu kulübünden gelecek cevaba göre netlik kazanacak. Forvet bölgesine ilk 11 oynayacak en az bir futbolcunun alınması olası transferlerden sonra gelecek gidecek dengesi göz önüne alınarak yapılmalı. Falcao ve Feghouli’nin sözleşmelerinden kurtulmayı planlayan yönetimin nasıl bir yol izleyeceği merak konusu.

Fenerbahçe’de yeni teknik direktör VitorPereira, takıma forvet bölgesine Serdar Dursun ve defans hattına ise Alanyaspor ile sözleşmesi biten Caulker katıldı. Sarı lacivertlilerin bu durumda nasıl bir sistem ile oynayacağını bilmeden bir yorum yapmak doğru olmaz. Hoca bütün futbolcuları görüp ondan sonra karar verecektir. Sayısal azlıktan dolayı forvet bölgesi için mutlaka bir isim daha alınması gerekir. Kenar oyuncusuna da ihtiyaç var. Ancak bu kenar oyuncusunun her iki kanatta da oynuyor olabilmesi ve skor katkısının üst düzey olması gerekir. Ancak hocanın sistemsel değişikliği seven bir teknik adam olmasından kaynaklı belki de böyle bir ihtiyaç ortadan kalkar.

Trabzonspor’un kadro kalitesi çok iyi ve yaptığı transferler tam yerinde transferler.MarekHamsik transferi camiaya ve taraftarlara iyi bir motivasyon olmuş durumda. Bu transferle orta sahada liderlik yapacak oyuncuyu bulan bordo mavililerin eksik olan bölgesi forvet pozisyonu. Bu pozisyon için en az iki aday şart. Burayı da hallederlerse önümüzdeki sezon için çok iddialı bir takım haline dönüşeceklerdir.

2021-2022 Süper Lig sezonu tüm takımlarımız için umarım iyi bir sezon olur. Sakatlıktan uzak, centilmenliğin ön planda olduğu bir yıl olması dileğiyle..