Bu lezzeti ilk defa duyanlar için oldukça saşırticı bir tarifle karşınızdayız. Tanıştıralım Turşu kavurması. Karadeniz'de hemen hemen her evde sıkça yapılan, yerine göre akşamları ana yemek yerine yenilen, yerine göre ise kahvaltı sofralarını süsleyen bambaşka bir lezzet. En çok bilineni fasulye turşusu kavurması olsa da , siz damak zevkinize göre lahana turşusu ya da karışık turşu kullanarak da yapabilirsiniz. Yani çok yönlü bir yemek.

Evde yemek yok ve çok vakit almayan birşeyler hazırlamak mı istiyorsunuz ya da pratik ve hafif bir öğün geçirmek mi istiyorsunuz, o zaman turşu kavurması sizi bekliyor. Haydi bakalım açılsın turşu kavanozları, bu sefer yemek olacaklar. Afiyetler olsun.

Malzemeler:

500 gram taze fasulye turşusu

2 adet soğan

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı tereyağı

2 diş sarımsak

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı tuz

Nasıl Yapılır?

Bir kabın içerisinde suyla bekletip fazla tuzundan arındırdığınız fasulye turşularını süzün ve verev bir şekilde iri iri doğrayın.

Soğanları ince ince yarım halka şeklinde doğrayın ve derince bir tavada ısıttığınız zeytinyağı ve tereyağında, soğanlar pembeleşene dek güzelce kavurun.

Pul biberi ekleyin ve birkaç kez karştırdıktan sonra doğradığınız fasulyeleri ilave edip kavurmaya devam edin.

Sarımsakları bir havanda ezin ve üstüne ekleyin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra gerekiyorsa tuz da ekleyin ve altını kapatın.

Sıcak ya da soğuk şekilde servis edebilirsiniz.