Türkiye'de büyük bir ekonomik kriz var. Dolar ve Euro almış başını gidiyor. Altın fiyatları yükseliyor. Hükümetin hiçbir ekonomi politikası yok. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak neredeyse bir haftadır ortalarda yok.

Herkes Berat Albayrak'a sahip çıkmaya çalışıyor. Ama Berat Albayrak'ın değil Türkiye'nin sahip çıkılmamaya ihtiyacı var. TÜİK işsizlik verilerini açıkladı. Veriler her geçen gün işsizler ordusuna yenilerinin katıldığını gösteriyor.

Koronavirüs salgını ile birlikte hepimiz fakirleşiyoruz. Sağlık Bakanlığı sırf turistler gelmeye devam etsin ve oteller ile turizm bölgeleri boş kalmasın diye tedbir almaktan imtina ediyor. Twitter hesabından bireysel olarak yaptığı tedbir çağrıları bir işe yaramıyor.

Her ilde valilik ve tabip odalarının açıkladığı veriler vaka sayılarının kat be kat üstünde olduğunu gösteriyor. Artık hiçbir şey bu ülkenin ekonomisini düzeltmeye imkan vermeyecek gibi duruyor.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bu hükümet gitmeden çözüm olmayacağını söylüyor. Bence de haklı. Bu hükümetin artık bu ülkeye vereceği hiçbir şey kalmadı. Hiçbir yenilik vaadi artık işe yaramıyor.

Hiçbir parti, hiçbir oluşum hiç kimse bu ülkeden ve insanlarından daha değerli olmamalıdır. Ama maalesef ki beli bir zümrenin şuanda ülkenin ekonomik olarak çökmesine öncülük ettiğini görüyoruz.

Bu zarar ve ziyandan bir an önce vazgeçilmelidir.