Sevgili dostlar ve değerli okurlar, bir yılı daha geride bıraktık birlikte yaş aldık. Yeni yıldan her zaman çeşit çeşit umutlar ve temennilerimiz olurdu.

Fakat şöyle bir baktım son 3 yılda her yeni gelen yıl bir öncekini aratır hale geldi. Hastalık (Korona), doların halay başı olduğu ekonomik kriz ve daralma, yangınlar, seller, iç ve dış güçler gibi gibi… herkesi, hepimizi ters düz etti. Son günlerinde yılın herkesin içine biraz umut ışığı ufaktan süzülmeye başlarken, son saatlerde sıra sıra dizilen elektrik, gaz, akaryakıt zamları daha ilk günden o ışıkları yoketmeye yetti. Ha pardon zamlara fiyat ayarlamaları diye yazmışlar bazı arkadaşlar!

Hepinizin de tanık olduğu gibi birçok insan sevdiğini, yakınını, tanıdığını, komşusunu bir önce yılda olduğu gibi koronadan kaybetti. Birçoğu da halen bu hastalık nedeniyle hastanelerde tedavileri devam ediyor. Hastalıktan söz etmişken sağlık hizmeti veren, gecesini gündüzüne katarak ailelerini bile ihmal eden, etmek zorunda kalan sağlık emekçileri de en tepeden en aşağıya kadar bütün kadrolarda çalışan o güzel insanlar şiddete maruz kaldılar ne yazık ki!

Değerli dostlar ve sevgili okurlar içinizi Daha fazla karartmak ve ruhunuzu daraltmak istemiyorum fakat denk geldi manzarayı koydum.

İşte bütün bunları geride bıraktığımızı, bırakacağımızı ümit ederek yeni yıldan beklentilerimizi yazmak isterdim fakat, birde endişem var “umarım gelen gideni aratmaz.”

Herkesin gönlünden geçenin gerçekleşmesi dileğiyle, umutların bir bir gerçek olacağı yıllara…