Sevgili okurlar, değerli dostlar; yine birileri başkalarının hayallerini, umutlarını ve emeklerini çalma peşindeymiş. Geçtiğimiz günler lisans mezunlarına yönelik bir KPSS sınavı yapıldı ve daha soru kitapçıkları Ankara’ya yetişmeden maalesef soruların çalındığı iddiaları ile çalkalandı ortalık.

Maalesef geçtiğimiz yıllarda çeşitli sınavlarda bu soru çalma, soru verme, gibi gibi yüzlerce vaka yaşanmıştı sanırım bilmeyenimiz yoktur. Öküz öldü ortaklık bozuldu demiştik, artık o işler olmaz olmamalı demiştik. Ama be lakin Ya huylu huyundan vazgeçmemiş, yada bu işler devam ediyormuş da bu kez horoz erken öttü.

Bu işin içerisinde olduğu iddia edilen, yada sorumluluğu olabilecek kişiler anında jet hızıyla soruşturma yaptıklarını ve olayım doğru olmadığını söylediler. Fakat Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı,  Cumhurbaşkanının talimatı ile başlattığı sorulmanın ön çalışmalarının hemen ardından yaptığı açıklamada, “KPSS konusunda ilk izlenimlerde problemli durumun varlığını gördük. Kamuoyunu aydınlatmak için hızlıca soruşturmayı tamamlayacağız.” demişti.

Başkalarının hakkını yiyerek bir yerlere gelmeye çalışanlar, yada başkalarının haklarını yedirmeye çalışanlar; başkalarının hayallerini, umutlarını ve emeklerini çalmaktan vazgeçip, artık kendi emeklerinizle biryerlerde gelmeye çalışmayı deneseniz. Yoksa alışmış kudurmuştan beter mi? diyorsunuz.

Biraz vicdan, biraz ahlak, biraz da insanlık diyorum. Binlerce cefa ile okul kazanan ve bitiren ve bu sınava girebilmek için belki dershaneye gitmek yada kaynak alabilmek için kendi veya çocuklarının boğazından kısan yıllardır bu hayali kuranların çaldığınız ekmekleri boğazınızdan nasıl geçerdi? Geçmişte bunu yapanların çoğunun boğazında kalmıştı sanki, hafızam beni yanıltmıyorsa.