Bu zamana kadar denediğiniz tüm yemek tariflerini, yediğiniz tavukları bir kenara bırakın. Biz bugün sizi bambaşka lezzette bir tavuk tarifiyle tanıştıracağız. Nefis bir marinenin içinde dinlenen tavuk butları, bol baharatlı sebzelerle fırında usul usul pişiyor. Fırından da nefis kokular yükselmeye başlıyor. Bol salçalı tavuklar yumuşacık pişiyor, son aşamada da kabın üzeri açılıp nar gibi kızarması sağlanıyor.

İşin sırrı da tavukların marinesinde, bol baharatta, zeytinyağı ve sarımsakta saklı. Bu tarifi denedikten sonra bir daha tavuklarınızla ilgili kuruluk problemi de yaşamayacaksınız. Şimdiden ellerinize sağlık.

Malzemeler

Tavuk marinesi için:

3 adet tavuk budu (ikisi kalçalı)

1 adet rendelenmiş soğan

3 diş sarımsak

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı kimyon

1 yemek kaşığı yoğurt

Sebzeler için:

1 adet kırmızı kapya biber

1 adet soğan

Püf Noktası

Tavuğu vaktiniz varsa 1 gece buzdolabında dinlendirin. O şekilde daha lezzetli olacaktır. Tuz miktarını da damak zevkinize göre ayarlayın. İçerisindeki salça miktarından ötürü kendiliğinden belli oranda bir tuzu olacaktır.

Nasıl Yapılır?

Marinasyonunu hazırlamak için 1 adet rendelenmiş soğan, 3 diş rendelenmiş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1'er çay kaşığı tuz, pul biber, karabiber, kekik, kimyon ve 1 yemek kaşığı yoğurdu ekleyip güzelce karıştırın. Fırına vereceğiniz kabı yağlayın ve üzerine bıçakla çizik attığınız 3 adet tavuk budunu yerleştirin.Hazırladığınız tavuk marinasyonunu butların her yerine gelecek şekilde sürün.

1'er adet soğan ve kırmızı kapya biberi de tavukların etrafına yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında dışı iyice kızarıp, içi yumuşacık olana dek pişirin. Fırında tavuk budunuz hazır.

Afiyet Olsun!