Evet Sayın Münir Karaloğlu, gerçekten varolasın gururlandım, Devlet Baba Diyarbakır’a hoşgeldin, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 Haziran 2020 tarihindeki imzasıyla resmi gazetede yayımlanan atama kararnamesine istinaden Antalya Valimiz Sayın Münir Karaloğlu'nun Diyarbakır’a Vali olarak atandığını öğrendikten sonra gelen Valimizi araştırmak ve tanımak istedim. Antalya'da birkaç arkadaş da iletişime geçtim görüşler aynıydı çalışkan, planlı ve projeli halkla iç içe halkı benimseyen bir Valimizdi ardından Sayın Valimiz Karaloğlu, Antalya'dan ayrılarak  Diyarbakır’a geldi.

Daha önceleri Sayın Valimizin çalışmaları tarihe olan ilgisini biliyordum, Sayın Valimizle hiç karşılaşma şansım olmadı. Ancak hep uzaktan uzağa iletişim kurmaya çalıştık. Kendisine yakında ilimize hoş geldiniz diyememenin hüznünü yaşıyorum. Olsun biz gönülden de hoş geldin dediysek bizlerde bir gönül bağı oluşmuştur. Vali bey, gerek sosyal medya gerek yapılan haberlerden aldığım izlenimle, sempatik, çevik, güler yüzlü, cana yakın görünüyordu ardından gün geçtikçe sosyal medyadan takip ettiğim kadarıyla gerçekten Diyarbakır şanslıydı, evet gerçekten şanslıydı çünkü çalışkan, zeki, sempatik, halkla iç içe olan bir Valimiz  gelmişti. Halk olarak, gazetecilik mesleğinin vermiş olduğu gözlem bakışları bu yöndeydi.

Diyarbakır'a gün geçtikçe alışan, Diyarbakır ve ilçelerinde çalışmaları yerinde gören, halkla zaman geçirmek gibi işlerle mesaisini yürütüyordu.

02 Ekim 2020 tarihinde Güneydoğu Ekspres Gazetemizdeki köşe yazımda "KILIÇASLAN ANADOLU SELÇUKLU DEVLETİ SULTANI" adlı köşe yazımı sayın valimin dikkatini çekere Anadolu Selçuklu Devleti’nin ikinci sultanı (D. 1079 - Ö.  1107, Habur). Anadolu’daki ilk Türk Devleti’nin kurucusu Kutalmışoğlu Süleyman’ın ikinci oğludur. Diyarbakır'ın Silvan ilçesine gömülü olduğu ancak mezar yerinin bilinmediği yönündeki talimatları doğrultusunda yapılan inceleme ve çalışma sonucu  Dicle Üniversitesi (DÜ) heyeti tarafından yürütülen kazı çalışması sonucunda birinci Haçlı Seferine karşı destansı mücadelesiyle bilinen Sultan 1. Kılıçarslan’ın kızı Saide Sultan ile birlikte mezarı bulundu. Mezarın bulunması ilçe halkında büyük merak uyandırırken, Sayın Valimiz Karaloğlu'nun bu çabası bir kez daha kendisine hayran bıraktı.

"SOSYAL MEDYA BULUŞMALARI"

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, uzun zamandan beri Diyarbakır Merkez ve Kırsal İlçelerini kapsayan "Sosyal Medya Buluşmaları"  programı ile tüm ilçelerin sorunlarıyla yakında ilgileniyor. Soru-Cevap şeklinde bir saat süren Sosyal Medya buluşmaları Ramazan ayında ara verilecek. Ramazan ayı öncesi “Sosyal Medya Buluşmaları” programın kapsamında Silvanlı vatandaşların sorularını canlı yayında yanıtlayan Karaloğlu, Silvanlılardan gelen soru, talep ve önerileri dinledi.

Vali Karaloğlu, Ramazan ayında ara verilecek olan buluşmalarda şimdiye kadar 14 ilçede yaşayan vatandaşların, talep ve önerilerini değerlendirdi.

Özellikle yerel yönetimlerin, mülki amirlerin bu yaklaşımları halk arasındaki yeri ve önemi elbette büyüktür. Sosyal Devlet anlayışı ve yaklaşımı halkla paylaşılan ve halkın sorunlarını dinlemektir.

Diyarbakır'ımızın en büyük ilçelerinden olan ve tarihte önemli bir yere sahip olan Silvan ilçemiz son yıllarda ihmal edilmiş, yatırımlardan yoksun bırakılmış bir ilçemizdir. Silvan İlçemizin kalkınması ve gelişmesi yönünde Organize sanayi Bölgesine (OSB) ihtiyaç duymaktadır.  İlçe Merkezinde halen bir kent meydanının olmaması, ilçe otogarı demeye bile utandığımız koskoca alana hurda yığınıyla doldurmak, belediye garajı ilçenin utanç tablosu haline gelmiş, yani anlayacağınız tarihi ilçenin içinde bulunduğu içler acısı durumu kurtaracak ve mevcut sorunları yine kentin dinamikleri, hükümet yetkilileri ve bürokratların el birliğiyle güzel kentimiz olan Silvan'a kalıcı ve güzel hizmetleri yapacaklarına inanıyorum. Bunun başlatan başta çok değerli sayın valim Karaloğlu'nun Malabadi Köprüsü etrafına park alanı projesi, Kent meydanı çalışması ve OSB girişimleri için şimdiden  teşekkür ediyorum.    

Ben burada meslektaşlarımdan şu ricada bulunmak istiyorum, hep beraber destek olalım Diyarbakır'ı Türkiye’de yapılan çalışmalarla ön plana çıkaralım Şahsım ve Gazetem adına Sayın Valimize başarılar dilerim, Allah yardımcınız olsun vesselam….