Van’ın pamuk gibi, biri mavi biri yeşil gözlü minnoş kedilerinin yanı sıra kahvaltısının da ne kadar meşhur olduğunu bilmeyen yoktur sanıyoruz. Gönül ister ki her sabah kahvaltı yapmaya Van’a gidelim. Ama böyle bir imkanı olmayanlar için, özellikle büyük şehirlerde bulabileceğiniz, sadece Van kahvaltısı servis eden harika mekanlarda, tadına doyum olmayan uzun kahvaltılar, hepimizin hafta sonu hayali. İşte bu nefis ötesi Van kahvaltılarının baş tacı bir tarif geliyor Murtuğa.

Yapması kolay yemesi olay bir lezzet. Kim der ki sadece üç malzemeyle ortaya böyle bir lezzet çıksın. Tereyağı, un ve yumurtanın muhteşem birlikteliğiyle oluşan murtuğayı bir kere deneyince, neden bu kadar sevildiğini anlayacaksınız. O zaman bu Pazar kahvaltıda ne yiyeceğiniz belli oldu.

Malzemeler:

125 gram tereyağı

1 su bardağı un

2 adet yumurta

1 çay kaşığı tuz

Nasıl Yapılır?

Mümkünse bakır yoksa teflon bir tavada tereyağını bir tavada eritin.  İçine unu ekleyin ve unun kokusu çıkana dek kavurun.

Yumurtaları tuzla birlikte ayrı bir kasede çırpın ve tavadaki unlu terayağına ilave edin. Hafifçe karıştırın ve güzelce pişirin. Sıcak sıcak servis edin.