WhatsApp’ın yeni gizlilik sözleşmesi ve veri paylaşımına dair değişiklikler geçtiğimiz günlerde kullanıcıların karşısına bir onay penceresi olarak çıkmaya başladı. WhatsApp özellikle Facebook ile veri senkronizasyonunun nasıl yaptığını açıklayan yeni bir kullanıcı sözleşmesini kullanıcılarına sundu. Ancak daha da önemlisi söz konusu şartları kabul etmek için 8 Şubat’a kadar süre tanıdı.

Kabul etmeyenlere ne mi olacak? Hesabı silinecek.

Herhangi bir başka uygulama olsa manşetlerde yer etmeyecek bu ultimatom, 2 milyar kullanıcıyı ilgilendirdiğinden daha geniş anlamlar kazanabiliyor. Kullanıcıların kafasında birçok soru mevcut:

WhatsApp, Instagram ve Facebook’un sahibi Mark Zuckerberg neden böyle bir adım attı?

Whatsapp bizden neler istiyor ve istedikleri ne anlama geliyor?

WhatsApp’tan daha güvenli uygulamalar var mı?

WhatsApp’ı vazgeçilmez yapan ne?

Bütün bu sorularla kullanıcıların kafaları iyice karıştı. Herkes bir yere yönlendirmeye başladı. Telegram çok iyi diyenler var, BİP çok iyi diyenler var, Signal'e yönlendirenler var. Herkes bu aralar sanki CIA peşindeymiş gibi bilgilerini gizleme peşinde. Halbuki durum çok farklı. Zaten onlarca programa kaydolurken bizden verilerimizi istiyor ve biz de gönüllü olarak bu verilerimizi veriyoruz. Banka programları, telefon programları, oyun programları gibi onlarca programda her türlü bilgimiz var zaten.

Aslında WhatsApp'ın istediği de farklı bir şey değil. Ama bir anda kıyamet koptu. Aslında bütün uygulamalar için kıyametin kopması gerekirken insanlar yeni yeni uyanmaya başladı. Arkadaşlar bu durum sadece WhatsApp için geçerli değil kullandığınız bütün uygulamalar için geçerli. O zaman hiçbir uygulamayı telefonunuza yüklememeniz gerekir. Sonuç olarak bu kadar korkmayın. Zaten bütün bilgileriniz herkeste var.