A MİLLİ Futbol Takımı’mız grubundaki ikinci karşılaşmada Galler ile karşı karşıya gelecek. Rakibini kardeş ülke Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de ağırlayacak olan millilerde, tek hedef 3 puanı alıp rahatlamak. Bakü Olimpiyat Stadı’nda oynanacak olan maç 16 Haziran Çarşamba günü oynanacak. Grubun diğer karşılaşması İtalya ve İsviçre arasında oynanacak. A grubunda 3 puanla lider konumunda İtalya bulunuyor. 2. ve 3. sıraları Galler ve İsviçre 1’er puanla paylaşıyor. Grupta millilerimiz ise son sırada ve puansız bulunuyor. Millilerin beraberlik veya mağlubiyetle sahadan ayrılması durumunda son maçı mutlaka kazanıp, grubun diğer sonucuna göre kaderi belli olacak.

Millilerimiz 16 Haziran Çarşamba günü grupta kader maçına çıkıyor. Bu maç tamam veya devam maçı olarak nitelendirilmekte. İtalya maçında olan etkisiz görüntüyü kafalardan silmek adına önemli ve kritik bir müsabakaya çıkacak olan ay-yıldızlılarda tek hedef 3 puan. Bizim bu milli takıma olan inancımız yüksek. Potansiyelimizin farkındayız ve İtalya maçı için yol kazası veya nazar boncuğu diyebiliriz. Bu imajı değiştirecek olan yine Şenol Güneş ve onun önderliğinde bu turnuvanın en genç takımı unvanını bünyesinde bulunduran “Bizim çocuklar” etiketiyle gönlümüzde apayrı bir yerde bulunan ay-yıldızlı oyuncularımız.

Bu maçta millilerimiz durumun ne kadar ciddi olduğunun farkındalar. Olası bir aksi durumda yaş ortalaması 25 olan (24.8) bu takıma çok haksızlık etmemek gerekir. Bu altın jenerasyonla gideceğimiz daha çok Avrupa Futbol Şampiyonası ve Dünya kupası organizasyonları var. Tek isteğimiz ellerinden geleni yapmaları. Biz İtalya maçındaki takım değiliz. Biz son Dünya Şampiyonu Fransa takımını kendi evimizde yenip, deplasmanda da berabere kalmış takımız. Bu sonuçları alırken de oynadığımız futbol ve gösterdiğimiz mücadele tüm dünya tarafından beğeni ve takdir kazandı. Bu başarıları siz kazandınız ve yeni başarıları da siz kazanacaksınız. Devam demek için Galler karşısında güçlü oyun ve mücadelesi yüksek bir takıma ihtiyaç var. Biz başaracağız.Yeter ki mücadelemizden ve kendi oyunumuzdan ödün vermeyelim.