Evet sevgili dostlar ve değerli okurlar, hepimiz 17 gün kapandık gibi yaptık. Neden gibi diyebilirsiniz zaten milyonlarca kişi üretim çarklarının dönmesi için yine sahadaydı, fabrikada, tarlada ve kuryeydi. Bir yandan turist gelsin diye çabalarken hatta maskeli film bile çekildi.

Ama evet ama…

Turist olarak gelenleri de eşinin be çocuklarının yanında başını taşla ezerek uçurumdan aşağı atma girişimlerine de tanık olduk. Erbil’den Alanya’ya tatil için gelen bir aile Mersin’i geçtikten sonra valiliğin basın açıklamasına göre trafik kazasından dolayı çıkan tartışmada kavga çıkması sonucu dövüldü. Fakat hem görgü tanığı be belkide ailenin hayatını kurtaran kişinin anlatımı ve Diyarbakır Baro Başkanı ile Mersin Özgür Hukukçular Derneği üyelerinin anlatımıyla önlerini araçla kesen bazı kişilerin linç girişimiyle karşı karşıya kaldılar. Hatta görgü tanığının yazılı ifadesinde ve canlı yayınlarda anlattığına göre Kürt oldukları için küfür ve hakarete maruz kalmışlardı.

Şimdi bir vatandaş olarak sormak isterim İngiliz, Fransız, Alman vs vs olsaydı yine aynı şeylerle karşılaşırmıydı bu aile eğer cevap evet ise ki evet olacağına inanmıyorum o zaman zaten kimsenin turistlerim göreceklerini aşılamasına gerek yok toplu mezar kazıyor bu kişiler. Yok eğer Kürt oldukları için ise durum daha da vahim vahşet o zaman hiç kimse kimsenin biz bin yıldır birlikte kardeş gibi yaşadık yaşıyoruz laflarına inanmaz.

E be vicdansızlar ki görüntülerde de biz kaza veya araçlarda hasar görünmüyordu. Velev ki kaza bile olsa hangi ara insanların başını taşla ezip uçurumdan atacak kadar vahşileştiniz. Yapılanlar affedilmez derece canice ve utanç verici.

Umarım ve dilerim basit bir trafik kazası süsü verilerek bu kişiler kısa sürede toplum içerisine salınmaz.