Değerli dostlar biliyorsunuz ki geçen haftalarda açıklanan vali kararnameleri ile görevini tamamlayan Hasan Basri Güzeloğlu'na, emeklerinden dolayı ‘teşekkür eder’, ilimize gelen yeni Valimiz Sayın Münir KARALOĞLU’na da ‘hoş geldiniz’ diyorum.

Bir spor adamı ve eğitimci olarak Valimizden spor adına bazı ricalarımız olacak.

Hiç uzatmadan konuya geçeyim.

Bunlar;

Öncelikle Spor'un en büyük altyapısı olan OKULLAR için iki dönemde de olacak şekilde Malzeme destekleri sunulmalı, uygun saha ve salon yapımlarına devam edilmeli.

Yapılacak daimi ve uzun soluklu projeler ile özellikle kötü alışkanlıkların kol gezdiği, çocuklarımızın kötü kullanıldığı yerlerden bu gençler spor ile ayrılmalı ve bu çalışma mutlaka uzun soluklu ve LİYAKAT’a göre görevlendirilen Antrenörlerle olmalı. 

Tüm resmî kurumlara Spor takımları kurulması zorunlu tutulmalı, bu sayede farklı branşlar da hem FAAL lisanslı sporcularımız çoğalmalı, hem de spora uzak kalmış çocuklar seçme olmaksızın buralarda değerlendirilmeli.

Okul Spor Kulüplerinin aktifleşmesi sağlanmalı, Halk Eğitim Merkezleri gerçekten çalışan kağıt üstünde olmayan Antrenör ve çalıştırıcıların olduğu bir şekilde ayarlanmalı.

Bizim daha önceleri lokomotif görevini yürüttüğümüz, ama daha sonra altlara düştüğümüz ve bizden sonra Komşu şehirlerimizde yıllardır devam eden ve büyük bir heyecan yaratan Futbol dışı branşlarda da çalışmalar üst kademelerde olmalı, doğru adımlarla çok para harcayıp kısa süreli heyecanlar yerine, doğru adımlarla uzun soluklu çalışmalar yapılmalı. (Örnek Süper Lig veya 1. Lig’de kadın-erkek Basketbol Voleybol Hentbol takımları vs vs vs).

Profesyonel takımlarımıza destek tabi ki sunulmalı, ama ilk hedef mutlaka işini doğru yapan amatör takımlara daimi destekler olmalı. (Örnek ilimizde bulunan belli reklam panolarının geliri TÜM BRANŞLAR DA Amatör Spor’a ayrılabilir).

Bu çalışmalarda sayın valimizden spor adına en büyük ricamız ilimiz için LİYAKAT LİYAKAT LİYAKAT.  

Bu yazılanlar tabi ki hem çoğaltılabilir, hatta akla gelen düşünce ve planlamanın mutlaka içindedir. Biz sadece  sayın valimize içimizdeki düşüncelerimizi iletmek istedik.

Zaten büyük bir değer olan DİYARBAKIR’ımız Spor ile çok daha iyi yerlerde olabilir. O güç bizde var, yeter ki doğru şekilde Değerlendirelim bu gücü.

Başka bir yazıda görüşmek üzere,

Esen Kalın Spor'la Kalın.