Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Şube Müdürü Hakan Çetinkaya, Özel Büro Proje Ekip Koordinatörleri Seda Coşkun Eliküçük ve Benan Torğul tarafından koordine edilen "Bağlar Geçmişi Geleceğimize Bağlar" sloganıyla başlatılan Müze Etkinlik projesi 13 Aralık 'ta  başladı.

Müze Eğitim Formatörü Mehmet Biten’in katılımı ile  gerçekleştirilen proje  eğitim-öğretimin her kademesini temsilen seçilen okullardaki öğrencileri kapsıyor. Diyarbakır Arkeoloji Müzesi ve Amida Höyük Ören Yeri ziyaretinde her kademe öğrencilerine yönelik etkinlikler yapıldı. Diyarbakır’ın tarihi dokusunda “sikke basımı, oyun hamuru ile seramik canlandırma, heykel dansı, soru-cevap, ara-bul formları, ben müzesi, münazara ve tartışma etkinlikleri yapılarak öğrencilerin interaktif öğrenmeleri sağlandı. Bu sayede yaparak yaşayarak öğrenme ve müze içindeki eserler hakkında bilgi sahibi olmaları planlandı.

Proje ile anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin yer alacağı etkinlik düzenli periyotlarla devam ederek ilçedeki tüm okullara ulaşılması hedefleniyor.

Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut,"

Tüm eğitim kademelerimize yönelik düzenlediğimiz etkinlerle müzelerimizi canlandırmak ve  öğrencilerimizin geçmişle bağ kurmalarını amaçladık" sözleriyle projenin yarattığı heyecanı paylaştı. (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim