Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında olan Yeniköy Mezarlığı, yaz aylarında küçük ve büyük baş hayvanların uğrak yeri. Son zamanlarda madde bağımlılarının da mekanı haline gelen Yeniköy Mezarlığı’nın  1050’nci sokağın paralelindeki kısmında yer alan demir parmaklıklar, Haziran ayında yerlerinden sökülerek çalınmıştı. Durumun Büyükşehir Belediyesi’ne bildirilmesine rağmen sorunun giderilmediği, aksine 50 metrelik kısmındaki korunak demirlerin de çalındığı ortaya çıktı. 


Gazetemize konuşan mahalle sakinleri, metruk yapılardan sonra mezarlıkların da madde bağımlıların mekanı haline geldiğini, bir metrelik beton duvar üzerinde yer alan 150 cm’lik demir korunakların da hırsızlar tarafından çalındığını dile getirdi. 
ESKİ MEZARLIKTA ZİYARETLER EZİYETE DÖNÜŞÜYOR


Yakınlarını ziyarete giden vatandaşlar, mezarlığın ana kapısı olmasına ve görevli bulunmasına rağmen oluşan görüntüden rahatsız olduklarını dile getirdi. Yeniköy Mezarlığı’nın bu bölümde çeşme bulunmadığını, gelişigüzel yan yana yer alan mezarlıkta yürürken zorlandıklarını anlatarak, “Zamanla Yeniköy Mezarlığı büyüyünce burası unutuldu. Bir düzen yok, çeşme yok. Ziyaretimiz, burada eziyete dönüşüyor. Yeni mezarlıkta her şey daha düzenli. Buraya belediyenin el atması gerekiyor. En azından bir çeşme yapılabilir. Sökülen demirler, daha korunaklı hale getirilerek yerine takılabilir. Ara yollarda yürüyüş yolu yapılabilir. Beklentimiz bu yöndedir” diye konuştular. YENİ MEZARLIĞA PARKE TAŞI DÖŞENDİ


Büyükşehir Belediyesi, Yeniköy Mezarlığı’nın son 3 ve 4’ncü parsellerinde çalışma başlattı. Mezarlıklar Müdürlüğü’nün yeni çalışmasında mezarlık içerisine parke taşları döşendi.

Editör: TE Bilişim