Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde, eski Dicle Yolu üzerindeki çöplük, Yenişehir Mahallesi Seyit Melik Sitesi çevresi, Hayvan Pazarı çevresi ve ilçe merkezi girişindeki ana cadde üzerinde birçok kedi ve köpeğin cesetlerine rastlandı. Üzerine kireç dökülerek yol kenarına ve çöplüğe atılan hayvanların görüntüsünün sanal medyada paylaşılması üzerine hayvan hakları savunucuları ve hukukçular harekete geçti.

Hayvan hakları savunucusu Nilay Yılmaz, çok yaygın bir şekilde görülen hayvan ölülerinin zehirlenmeden kaynaklı olabileceğini söyledi. Kayyım yönetimindeki belediyenin, sorumluluktan kaçmak için hayvan ölülerinin başka bir ilden getirildiği yönünde iddiaları ileri sürdüğünü belirten Yılmaz, konuyu araştırdıklarını belirtti.

Öte yandan, Diyarbakır Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Avukat Leylanaz Eren, kedi, köpek ve tilki gibi birçok hayvan ölüsünün bulunduğunu, buna dair çeşitli iddiaların dolaştığını belirterek, konuya dair araştırma yapmakla birlikte, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. (MA)

Editör: TE Bilişim