Diyarbakır İş Konseyi adına yazılı açıklama yapan İş Konseyi Başkanı Mustafa Vural, “DTSO Kurumunu ve değerli başkanı şahsında sivil düşünceyi bloklamaya çalışanları, bu dili kullanmaktan vazgeçmeye, demokratik seçimlere ve seçmen iradesine saygı duymaya, nezakete ve sivil topluma yaraşır dil kullanmaya davet ediyoruz” dedi.

İş Konseyinden sağduyu mesajı

Diyarbakır İş Konseyi Başkanı Mustafa Vural yazılı açıklama yaptı. Vural, açıklamasında DTSO Başkanı Mehmet Kaya’yı hedef alan açıklamalara şu ifadelerle yanıt verdi:

“Kentimiz Diyarbakır; 12 bin yılın tarihsel ve kültürel değerlerini kendi içinde harmanlayıp bu günlere özgünlüğü ile taşımış nadide bir kenttir. İnançlar, hak ve hürriyetler, üslup, saygı, nezaket gibi kavramlar bu kentte ayrı bir anlam kazanmaktadır. Diyarbakır sahip olduğu bu değerlerden hareketle her bir kurumu ve her bir bireyi önemseyen, ortak paydalarda güç birliği yapan bir kent kültürü ve kimliğini taşımaktadır. Bu kentin önemli kurumlarından biri olan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası da bu anlayıştan hareketle bir ilke imza atmış, farklı sivil toplum örgütü temsilcileri ve farklı sektörlerden iş insanının katılımı ile 101 kişilik “Diyarbakır İş Konseyi”nin kuruluşuna öncülük etmiştir. Ayrıca onlarca sivil toplum örgütü temsilcisinin bir araya gelerek Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu’nu oluşturması, kent için ortak değerlere sahip çıkılması, tüm kurumları ile tam koordinasyon içinde çalışma istek ve beyanları, kentin tüm dinamiklerine çağrı yapılması her açıdan sevindirici ve umut verici olmuştur. Sanayileşmede yakalamış olduğumuz gelişmelerin yanı sıra turizm sektöründeki gelişmeler, ister batıda, ister bölgede yaşayan insanların Diyarbakır’a yatırım yapma istekleri tam da bu umut verici gelişmelerin bir sonucudur.  Bu kentin sorunlarına karşı üç maymunu oynamak yerine inisiyatif almak, sorumluluk yüklenmek, bu kentin tüm paydaşlarını sorumluluk üstlenmeye çağırmak Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu’nun ilk görevi olmuştur. Bu platformun öncülüğünü yapan, son iki dönemde büyük özveriyle çalışan, kentin ve sivil toplumun takdirini hak eden, demokratik seçim yarışında meslek gruplarının tamamını alarak başarısını taçlandıran, daha da önemlisi birçok kentin rol model olarak seçtiği; DTSO Kurumunu ve değerli başkanı şahsında sivil düşünceyi bloklamaya çalışanları, bu dili kullanmaktan vazgeçmeye, demokratik seçimlere ve seçmen iradesine saygı duymaya, nezakete ve sivil topluma yaraşır dil kullanmaya davet ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim