Köfte yapmak için illa kıymaya gerek yok, yüksek proteinli her türlü bakliyatla nefis köfteler yapmak mümkün! Bunlardan en sevileni ise yeşil mercimekli köfteler elbet. Yüksek protein oranı, lifli yapısı ve kendine özgü enfes tadıyla kıymalı köftelere çok iyi bir alternatif oluşturuyor. Üstelik yapımı oldukça kolay, tüm malzemeleri tek kapta karıştırılarak hazırlanıyor. Kalanı ise dilediğiniz gibi şekillendirip, az yağda kızartmak. Tabii isterseniz fırın tepsisine dizerek ve her birinin üzerini yağlayarak da pişirebilirsiniz köftelerinizi. Bu sayede hem daha az uğraşlı hem de daha hafif bir yemek hazırlayabilirsiniz.   

Malzemeler

1 adet kırmızı soğan (orta boy)

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 adet yumurta

3 yemek kaşığı galeta unu

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 tutam karabiber

1,5 su bardağı haşlanmış mercimek

3 yemek kaşığı un

Kızartmak İçin:

1/2 su bardağı sıvı yağ

Nasıl Yapılır?

Bir mutfak robotunun içine soğanı, sarımsağı, domates salçasını, yumurtayı, galeta ununu ve baharatları ekleyerek, püre haline gelinceye kadar çekin.

Hazneye haşlanmış mercimekleri de ekleyerek, homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Karışımı geniş bir kaba aktararak üzerine unu ilave edin. Bir kaşık yardımıyla unu harca yedirin.Ellerinizi ıslatarak, harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak köftelerinizi yuvarlak diskler şeklinde şekillendirin

Geniş bir kızartma tavasına sıvı yağı ekleyip kızdırın. Köftelerin iki yanını da açık kahverengi rengini alıncaya dek kızartın. İsteğe göre üzerini doğranmış taze maydanozla süsleyerek ve yanında yoğurtlu bir sosla servis edin. Afiyet olsun!