Aşkın ateşi kor gibi dağlarken bir yüreği, o yürekten insana dair hiçbir şey kalmaz. İnsanoğlu insanlığından vazgeçip yaşayan bir ölünün ruh haline bürünür. Bülbülün güle duyduğu özlemdir bu. Aşk kadere yön veren bir ışık gibidir. Sevgiliye duyulan aşk insanı bambaşka dünyalara götürür.

Aşık sevgiliyle yaşar, sevgiliyle nefes alır ve sevgili karanlıkta kayboldu mu işte o an aşığın nefesi kesilir ve oracıkta yaşam denen kısa yolculuk son buluverir. Aşığın yüreğinden dökülen sözcükler sonbaharda yaprakları dökülen ağaçlar gibi toprakla yani sevgiliyle buluşur. Sevgiliye duyulan özlem bambaşka rüyalara daldırır aşığı. Sevgili, aşık için onun hayatta kalmasını sağlayan yegane varlıktır. Tıpkı toprağın ağaca verdiği can gibi...

Sevgili candır candan ötedir, sevgili aşığın nefesidir ve aşık onu her soluduğunda o aşkı ciğerlerinde hisseder. Ateş yakar kül eder etmezse bile yürekte bir 'nar' lekesi bırakır. Aşkın girdabı boğucudur. Döne döne karanlığa gömer seni kendini amaçsız hisseder derinlere daldıkça hüznüne hüzün, sevincine sevinç eklenir. Kaybolursun karanlıkta eğer aşkın narı yüreğinde iz bırakmışsa ve o iz her an sana o aşkın acısını hatırlatır.

Ne yaparsan yap yüreğinden narın lekesi silinmez ve yüreğin her sızlayışında o yitik aşkın hikayesi beynini de yüreğini de hüzne boğar. Gözlerin akan yaşlar o ateşi söndüremez. Çünkü sen çoktan vurulmuşsundur yüreğinin en ücra köşesinden. Ne doktor ne de başka bir şey seni bu acıdan kurtaramaz. Sonuçta sevgiliyle yaşanan onca hikaye var ve hem nasıl unutulabilir ki... Yaşanılan onca güzel hikaye varken ayrılık sonrası anılarla mutlu olunabileceğini sanmak bile zafiyetin ta kendisidir.

Sevgiliyle beraber el ele yürünen yollar ayrılığın sonrasında yerini matem havasına bırakır. Senin gözyaşlarına eşlik edercesine yollar toz bulutuna bürünüp hıçkırıklar arasında seni izler. Hüzün verici bir olay olan ayrılık aşkı katledercesine adım adım takipçisidir her aşkın... Bu amansız takip son bulmadan yoluna devam eder. Ta ki aşkın soluğunu kesercesine aşkı kıskıvrak yakalayıverir ayrılık.

Ayrılık her aşkın başına gelebilecek en doğal kavramlardan bir tanesidir. Peki ya ayrılıktan sonrası... Aşkta ayrılık sonrası durumlar baya bir farklı olur. Yemeden içmeden kesilirsin mesela, kendini kapalı kapılar ardına kilitlersin. Günlerce sanki hayat durmuş gibi kendinle baş başa kalırsın. Fotoğraflara bakıp kendini bir an için avutmak istersin çaresizce...

Aşk ne güzel şeydir ki karşılık buluyorsa, sevda ne garip şeydir ki seni senden alıyorsa, özlem ne güzel şeydir ki kavuşmayla son buluyorsa ve sevgi ne güzel şeydir ki gittikçe artıyorsa... Aşk yiğitlere yakışır sevda güzele yakışır ve bir aşkı en güzel kılan şey nedir biliyor musun? Eğer o aşk yürekte bir ''nar'' lekesi bırakıyorsa işte o aşk aşkların en güzelidir.