HABER MERKEZİ

DİYARBAKIR’IN merkez Sur ilçesinde kadın girişimci sayısı her geçen gün artıyor. Daha önce birçok sektörde işyeri açarak, yatırım yapan kadınlara bir yenisi daha eklendi. Seval Çetin’in, bebek giyimi üzerine açtığı işyerinde her zevke hitap eden çeşit bulunuyor.

Tarihi Sur İlçesi’nde son zamanlarda girişimci kadın sayısı hızla artıyor. Son olarak Seval Çetin Cevdet Paşa Mahallesi Hz. Süleyman Caddesi’nde bebek giyim üzerine giyim mağazası açtı. Bebek giyimiyle ilgili tüm ürünlerin bulunduğu mağazada, herkesin bütçesine hitap eden ürünler bulunuyor. Girişimce Seval Çetin, Sur’daki kadın girişimcileri örnek alarak, eksikliğini hissettiği bebek giyim üzerine yatırım yaptığını söyledi.

Çetin, uzun yıllar özel sektörde çalıştıktan ve kadın girişimcilerin başarı hikayelerini kendisini etkilediğini, bu nedenle kendi işini kurduğunu belirterek, “Sur’da yatırım yapmak benim için ayrı bir önem taşıyor. Çünkü Sur Diyarbakır’ın tarihi ilçesidir. 100 metrekarelik alanda bebek giyim üzerine mağaza açtım.  Kız ve erkek bebeklerde çeşitli yaş gruplarında ve her zevke hitap eden, sağlıklı ürünlerimiz bulunmaktadır” dedi. 

Çetin, Diyarbakır’da kadın girişimci sayısının her geçen gün hızla arttığını, buna rağmen yeterli olmadığını da ifade ederek, “Kadınların iş hayatına cesaretle girmesi gerekir. Bu konuda ilgili kurum ve kuruluşlar da kadınlara daha fazla pozitif ayrımcılık yapmalıdır. Artık Diyarbakır’da, kadınlar kabuğunu kırıyor. Hemen hemen her alanda yatırım yapıyor. Elbette bunda kadın dayanışmasının büyük önemi vardır” diye konuştu.

Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Reyhan Aktar ve dernek üyeleri de, açılışa katılarak Seval Çetin’e destek oldu. Burada kısa bir konuşma yapan DİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Aktar, artan kadın girişimci sayısının kendilerini son derece memnun ettiğini ifade ederek, “Seval Çetin’in girişimi hem kendisi, hem de kadınlar açısından çok önemlidir. Ayrıca bu girişimciliğin tarihi Sur İlçesi’nde yapılması da kentin imajı açısından son derece değerlidir. Dernek olarak Seval Çetin ve diğer kadın girişimcilerimizin her daim yanındayız” dedi.

Bu arada Seval Çetin, kendisini destekleyen ve cesaretlendiren Mehtap Yaman, Gizem Koyun, Yağmur Sırma, Dilan Tanrıkulu ve Necla Arıcı’ya da teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim