Haber Celal Kuzu

Güneydoğu Ekspres Diyarbakır - Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Geleceğe Nefes” sloganıyla düzenlediği, ülke genelinde toplam 11 milyon fidanın toprakla buluştuğu etkinlik Diyarbakır’da da gerçekleşti.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, etkinlik kapsamında Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde oluşturulan ağaçlandırma alanına fidan dikti. Kentte farklı alanlara toplam 300 bin fidanın dikileceği etkinliğe Güzeloğlu’nun yanı sıra önceki dönem Tarım Bakanı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Ebubekir Bal ve Oya Eronat, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, ilimizin üst düzey yöneticileri, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“Her fidan sahiplenip geleceğe nefes olmalı”

Güzeloğlu, “Peygamberler ve Sahabeler şehri Diyarbakır’ımızda 300 bin fidan dikildi. Özellikle yarınımızın güvencesi güzelliğimiz ve zenginliğimiz olan çocuklarımızdan başlayarak her bir fidanın sahiplenmesi geleceğe bir nefes olması en önemli amacımız ve hedefimiz. Bugün burada milletvekillerimiz, kamu yöneticilerimizle ortak bir sorumluluğu paylaşmanın mutluluğu içerisindeyiz.  Ülkemizi geleceğe taşımanın yeşil ve güzel bir ülke ile Diyarbakır oluşturmanın gayreti içerisindeyiz. Türkiye ve dünya tarihinin en büyük ağaçlandırma ve fidan seferberliği olan bu buluşmanın İnşallah her yıl Sayın Cumhurbaşkanımızın kararıyla fidan seferberliği ve dikim günü olarak da her yıl bugün kutlanacağını belirtiyor, katılan herkese emekleri ve katkıları için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Orman varlığını geliştirme

Bölgede orman varlığının geliştirilmesinde bu etkinliğin önemli bir adım olduğunu ve tüm Türkiye için de önemli bir projeyi gerçekleştirdiklerini belirten AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, “Dicle Üniversitesi sahasının ağaçlandırılmasına da büyük bir katkı sağlıyor. Bugün Diyarbakır’ın hemen hemen her kesiminden kardeşimizle, gençlerle, çocuklarla her yaştan insanlar ile birlikteyiz. İnşallah birlikte sembolikte olsa birer ağaç dikeceğiz, ama bugün 11 milyon fidan toprakla buluşuyor. Bir fidan sadece kendisinden ibaret değildir. Bir fidan aynı zamanda binlerce canlının yaşam kaynağı veya yaşamına vasıta olan muhteşem bir canlıdır. Bu bilinç ve şuurla bugün ağaçlar dikiliyor. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Etkinliğe önderlik eden Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Güzeloğlu ile beraberindekiler, çocuklarla birlikte daha önce oluşturulan alana fidan dikerek can suyunu verdi ve hayırlara vesile olmasını dilediler.

Fidan dikiminden sonra Güzeloğlu, üzerinde adının ve etkinliği belirten “Bu fidan 11 Kasım 11 Milyon Fidan Etkinliği kapsamında Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu tarafından dikilmiştir.” yazılı levhayı ağacın yanına bıraktı.

Editör: TE Bilişim