Fuat Bulut /Özel Haber

Güneydoğu Ekspres Diyarbakır - Kısa adı BAD-DER olan Diyarbakır Birlik ve Akademik Düşünce Derneği Başkanı Muhammed Beybur, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde 2018’de 37 bebeğin enfeksiyondan kaynaklı öldüğünü, olayın gizlendiğini ve üstünün kapatılmak istendiğini açıkladı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan BAD-DER, İl Sağlık Müdürü M. Sait Avar, Halk Sağlığı Başkanı Zülfü Barış Şahin, Kamu Hastaneleri Başkanı Abidin Tüzün ve Kadın Doğum Hastanesi Başhekimi Özgür Demirel’in “Olası kast ile kasten öldürme-ihmali davranışla kasten öldürme-Taksirle öldürme” suçundan cezalandırılmasını istedi.

İl Sağlık Müdürlüğü soruşturma açmadı

Söz konusu iddialardan sonra Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığı, dernek yönetimine ulaşarak, söz konusu hastaneyle ilgili eldeki bilgi ve belgeleri istedi.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, “Hastanenin yapmış olduğu araştırmada herhangi bir şüpheli bebek ölüme rastlanmadığını” bildirdi.

“Yapılan denetimlerde Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi ve kuvözlerin temizliğinin yapılmadığının tutanak altına alındığını” belirterek, önümüzdeki günlerde eldeki bilgi ve belgeleri kamuoyuna açıklayacaklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim