Celal KUZUYerel üreticiyi desteklemek için çeşitli çalışmalar yürüten Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Arı Yetiştiricileri Birliği ve Diyarbakır Bal Üreticileri Birliği ile beraber kaliteli bal üretimini arttırmaya katkı sağlamak amacıyla “Arıcı Barakası ve Enerji Tasarrufu Sağlayan Sistemler” projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında 30 üreticiye ‘Enerji Tasarrufu Sağlayan Sistem’ (Güneş Enerjisi Panelleri) dağıtıldı, 30 üreticiye ise ‘Arıcı Barakası’ dağıtılacak.

Enerji tasarrufu sağlıyor

Projenin ilk etabında 30 üreticiye Enerji Tasarrufu Sağlayan Sistemleri teslim edildi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı Yeniköy Dolum Tesisi’nde üreticilere dağıtılan güneş enerjisi panelleri hakkında üreticilere bilgi verdi. Güneş Enerjisi Panelleri, 300 Watt gücünde, panel çerçevesi korozyona dayanıklı, paslanmaz yapıda, alüminyum çerçeveli, ön yüz güneş ışığını geçirme özelliği yüksek, temperlenmiş cam yapıda olup arka yüz panel sehpalarına uygun yapıdadır. Güneş enerjisi panelleri sayesinde üreticiler, mini buzdolabı, aydınlatma lambası, telefon şarjı, televizyon gibi ihtiyaçlarını yenilenebilir enerjiden giderebilecekler.

Barakalar

30 üreticiye dağıtılacak Arıcı Barakaları ise 12 metrekare büyüklüğünde, 2 metre yüksekliğinde olacak. Dış yüzeyi galvanizli sac, iç yüzeyi 6 mm kontrplak olup arası 25mm strafordur. Profillerden oluşan barakalar sökülüp takılabilir portatiftir. Barakada 1 adet kapı 3 adet pencere olup ayrıca kapı ve pencerelerde sineklik bulunmakta. Barakada mutfak için bir köşesinde 3 adet raf bulunmaktadır. Barınak tabanı ahşap olup lambri ile döşeli, iç yüzü koruyucu vernikli dış yüzü ise zift kaplıdır. Barakaların inşa sürecini başlatan Büyükşehir Belediyesi, barakaları en kısa sürede tamamlayıp üreticilere teslim edilecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin yerli üreticilere verdiği destekle birçok alanda üretimin arttığını ifade eden arı yetiştiricileri ve bal üreticileri, Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim