Güneydoğu Ekspres- 2 Eylül tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek adli yıl açılış töreni için Yargıtay tarafından barolara yapılan davet, İzmir, İstanbul, Muğla, Adana, Bursa, Ordu, Aydın, Kocaeli, Van ve Antalya barolarının ardından Ankara Barosu da reddetti. İlk kez davet edilen Diyarbakır Barosu da açıklama yapacağını duyurdu.

Ankara Barosu, 2 Eylül'de Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek adli yıl açılış töreni için Yargıtay tarafından barolara yapılan daveti reddetti. Yargıtay'ın davetine İzmir, İstanbul, Muğla, Adana, Bursa, Ordu, Aydın, Kocaeli, Van ve Antalya barolarından da ret yanıtı gelmişti.

Ankara Barosu'nun açıklamasını sosyal medya hesabından paylaşan baro başkanı Erinç Sağkan, "Bu ülke üzerinde yaşayan, sesi kısılmaya çalışıldıkça direnen, yeni adli yılı saray çatıları altında değil modern ve laik Cumhuriyet’i borçlu olduğumuz Atamızın huzurunda karşılayacak olan avukatlar da vardır ve sonsuza kadar hep var olacaktır" diye yazdı.

Bu arada Diyarbakır Barosu’nun adli yıl açılış törenlerine davet edilmediği öğrenildi. Diyarbakır eski Baro Başkanı Av. Mehmet Emin Aktar Tiwtter üzerinden “Yargıtay başkanları hiçbir zaman Diyarbakır Barosu’nu davet etmez. Davet almadığınız bir yere gitmeyeceğiz gibi açıklama yapmanız da abes olur” bilgisini paylaştı.

DİYARBAKIR BAROSU İLK KEZ DAVET EDİLDİ

Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın da Ortadoğu News ile paylaştığı bilgide Diyarbakır barosunun ilk kez adli yıl açılış törenine davet edildiklerini söyledi. Aydın "Diyarbakır Barosu olarak ilk kez davet edildik. Bununla ilgili Diyarbakır Barosu olarak Pazartesi günü bir açıklama yapacağız" dedi.

Editör: TE Bilişim