Sedat IRMAK

DİYARBAKIR - Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Diyarbakır'da, "İş Dünyası Temsilcileri Toplantısı" programı düzenlendi.

 

Bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumali Atilla, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, kamu kurumlarının temsilcileri ve iş insanları katıldı.

 

Toplantıda konuşan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, her hafta bir bölgede olmak üzere 7 ilde yapılması planlanan toplantıların ikincisi için Diyarbakır'da bulunduklarını belirterek, “İş dünyasıyla birlikte karar verme ve hareket etme prensibini benimsiyoruz. ihanet şebekelerinin ve kriz tellallarının bölge ve Diyarbakır'a yönelik planlarını başaramayacaklar, çünkü Diyarbakır'ın ve bölgenin ülkesini, bayrağını seven insanlardan oluşuyor” dedi.

 

“Dolar 10 TL olacak diyenler,  yılbaşında sus pus oldular”

 

Türkiye'nin 2002'den sonra AK Parti iktidarı ile gösterdiği performansı çekemeyenlerin olduğuna dikkat çeken Nebati, "Türkiye bu coğrafyanın lideri olma noktasında ortaya koyduğu performansla sadece kendi milletini güçlendiren, zenginleştiren, refahı eşit olarak yayan vasfından ziyade çeperindeki ülkelere, hatta dünyaya örnek olmanın yanı sıra mazlum ülkelerin ve halkların 'Türkiye var' dediği bir örneklik teşkil ediyor. Bu işin şahikası 15 Temmuz 2016'dır. 250'yi aşkın şehidimiz, 2 bini aşkın gazimiz var. Bu milletin tamamı devlet ve hükümeti ile Cumhurbaşkanına, devletine, vatanına, milletine sahip çıkmak dürtüsü ile sağına soluna, önüne arkasına bakmadan sokaklara çıktı. Geçen yıl yılbaşından beri hazırlıkları yapılan ekonomik bir operasyonla ülkeyi dize getirmek istediler. Kriz tellalları yurt dışındaki trollerle sosyal medya üzerinden algı operasyonlarıyla reel sektörü özellikle finansman ayağını çökertmek istediler. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Hazine ve Maliye Bakanlığının, kabinenin ortaya koyduğu iradeyle bunun geri püskürtüldü. 20 Eylül'de açıklanan Yeni Ekonomi Programı ile birtakım hedefleri ortaya koyduk ve  (Döviz 10 liraya çıkacak) diyenler yılbaşı geldiği zaman sus pus oldular. Çünkü beklendiği gibi olmadı. 20,8 olarak beklenen enflasyon 20,3 ile kapandı. Yüksek ama o operasyonlardan sonra bu noktaya gelmek emin olun bir başarı hikayesidir” şeklinde konuştu.

 

“Diyarbakır enerjimize enerji veriyor”

 

Ekonomik iyileştirmeler ve sağlanan desteklerle ilgili de bilgi veren Nebati, “Türkiye bulunduğu coğrafyada avantajlıdır. Bunun kıymeti bilinerek, değerlendirilmesi gerekir. Bu ülke geleceği çok parlak bir ülke. Bu ülke her türlü operasyona set çekebilecek bir iradeye sahip. Girişimcisi ile önde olan, çalışan, çalışkan bir ülke. Başta Diyarbakır'da olmak üzere özel sektörü, kamu kurumları, bürokratı ve siyasetçisi ile hareket edebilecek kapasiteyi ortaya koyabilen ender ülkelerden biri. Diyarbakır bizi heyecanlandıran, enerjimize enerji verecek kapasiteye sahip. Bunu kullanma yönünde de hiçbir engeli tanımayacak iradeyi ortaya koyabilecek bir şehir" diye konuştu.

 

“Temel hedefimiz üretim ekonomisine dönüşmek”

 

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da Türkiye'nin belirlenen hedeflerine varması noktasında Diyarbakır'ın önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Diyarbakır'ın tarihsel birikim, zenginlik ve derinliklerinin Türkiye'nin gelişme ve kalkınma perspektifinde ve ekonomi özelinde stratejik ve akılcı bir planlama ile ele alınıyor. Temel hedefimiz üretim ekonomisine dönüşmek ve ihracata yönelik bir üretim perspektifini gerçekleştirmektir. Bu ülkenin ekonomisine dönük içeride ve dışarıda kim kötü niyet besliyor, bir hedefleme gerçekleştiriyorsa en güçlü cevabı inşallah el birliğiyle vereceğiz. Bugün huzur ve güvenin temin edildiği, önceliğimizin ekonomik gelişme ve kalkınma olduğu bir dönemdeyiz. Bu kentin önüne çıkan ve gerideki yıllarını ziyan eden, gelişme ve kalkınmasını engelleyen bütün ihanet odakları, işbirlikçileri ve onların uzantıları, bu kararlı duruşumuz ve yürüyüşümüz karşısında bugün etkisiz kalmaya mahkum olmuşlardır" dedi.

 

"Diyarbakır Türkiye'nin mührüdür”

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Cumali Atilla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kentin kalkınmasına, huzur ve güvenine verdiği önemin herkes tarafından takip edildiğini belirterek, "Diyarbakır Türkiye'nin mührüdür. Huzur ve güvenin sağlandığı şehrimizde artık terör değil, istihdama dönük projeler konuşulmakta. Devletimizin bu konuda yatırımları dün olduğu gibi bugün de katlanarak artmakta ve işsizliğin azalması için önemli adımlar atılmaktadır. Sosyal belediyecilikten şantiye belediyeciliğine, alt yapı hizmetlerinden üst yapı hizmetlerine kadar merkez başta olmak üzere 17 ilçe ve bin 42 mahallemizde hizmetlerimizi yürüttük. İki yılda şehrimize tüm belediyecilik hizmetlerinde 1 milyar 250 milyonluk yatırımı belediyemizi bir kuruş borçlandırmadan gerçekleştirdik. Önceki dönemlerde belediye bütçesinin sadece yüzde 8'i yatırıma ayrılmışken, biz bütçemizin yüzde 40'ını yatırıma ayırarak şehrimize en güzel hizmetleri sunduk. Milletimizin parasını milletimize harcadık" şeklinde konuştu

 

Toplantı daha sonra basına kapalı devam ederken, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati kentte bulunan STK temsilcileriyle toplantı yaptıktan sonra kentten ayrılacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim