Celal KUZU

Diyarbakır'da yaşayan müzisyen Barışcan kendi şehrini ve kültürünü tanıtmak, özellikle Diyarbakır'a henüz gelmemiş vatandaşlara bu şehrin en güzel taraflarını göstermek ve edinilen yanlış imajları silmek adına, yaptığı pop tarzında bir şarkı ile Diyarbakır'ın tarihi eserleri ve doğal güzellikleri eşliğinde, eğlenceli bir klip çekti.

"Çekimleri 2 yıl sürdü"

Barışcan klip ile ilgili açıklama yaparak, "Çekimler Ulu Cami, Hasan Paşa Hanı, Kervansaray, Surlar ve Kapılar, Gazi Köşkü, On Gözlü Köprü, çeşitli müzeler ve tarihi Diyarbakır evleri gibi yerlerde yapıldı. Ancak bu çekimler, yakın bir geçmişte yaşanan olumsuz olaylar nedeniyle bazı semtlerin kapalı olmasından dolayı 2 yıl sürdü." dedi.

"7 bin yıllık tarihi var"

Barışcan klip ile yurdun dört bir yanında yaşayan halkımızdan yaz, kış fark etmeden en kısa zamanda valizlerini alıp artık Diyarbakır'a gelmelerini, bu eşsiz güzelliklere sahip kadim şehri gezmelerini, hatta tatillerini burada geçirmeleri çağrısında bulunarak, "Çekimlerine2 yıl önce başlanan 'Bize Gel' klibimiz nihayet sona erdi. Son görüntüler Sur ilçesinde 4 Ayaklı Minare altında yapıldı.Bu klipte yer alan görüntüler uzun yıllar sonra bile Diyarbakır tarihinde önemli bir iz bırakacağına inanıyorum.. Diyarbakır'ı Sadece Karpuzuyla anılmasından ve terörle bahsedilmesinden bir sanatçı olarak çok rahatsızım. Artık istiyoruz ki Diyarbakır güzel yönleriyle gündeme gelsin,, Çünkü Diyarbakır Surlarının 7 bin yıllık tarihi var. 72 tane Burcu var. Diyarbakır bir açık hava müzesidir. Sahabeleri, camileri, kiliseleri, evliyaları ile Peygamberler şehridir." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim