Haber Güneş Ocağa

Güneydoğu Ekspres Diyarbakır - Amedspor’da mücadele eden bazı oyuncular takımla yollarını ayırdı. Amedspor Yönetim Kurulu, “Ayrılan bazı sporcular teknik heyetin raporu doğrultusunda, bazıları da kendilerinin şahsi ayrılma isteklerinden dolayı gerçekleşmiştir” ifadesinde bulundu.

Rapor doğrultusunda Yusuf Kılıç ve Azad Kevin Odabaşı ile karşılıklı olarak sözleşmeler feshedildiğini belirten Amedspor Yönetim Kurulu şunları belirtti:

“İki sezondur kadromuzda bulunan Muhammet Yılmaz’a kendisine takım bulması için izin verilmiştir. Ayrılmak isteyen bir diğer sporcumuz Muhammed Burak Taşdemir; kulübümüzün ısrarla kalması yönünde çaba sarf etmiş olmasına rağmen kendisi ısrarla gitmek istemiş ve karşılıklı anlaşmaya varılarak sporcu ile olan sözleşme feshedilmiştir. Atakan Arslan'ın hem uzun süreli sakatlığından hem de kendisinin ayrılma isteği nedeniyle karşılıklı olarak sözleşmesi feshedilmiştir. Kendisiyle resmi anlamda prosedörler yerine getirilmediği için açıklama gecikmiştir” dedi.

“Basın biriminin eksikliği var”

Osmaniyespor ile oynanan hazırlık maçının geç duyurulması, basın birimlerinin bu konudaki eksikliği olduğunu söyleyen Amedspor Yönetim Kurulu, “Taraftarlarımızdan bu eksiklikten dolayı özür dileriz. Spor kamuoyunun ve taraftarlarımızın kulübümüzün içinden geçtiği süreci ve yaşanan sıkıntıları bildiklerini ve takip ettiklerini yakinen bilmekteyiz. Buna rağmen transfer sürecine gösterilen tepki, sitem ve sabırsızlığı anlayışla karşılamaktayız. Yapılan olumlu eleştirileri yol açıcı ve çok önemli buluyoruz. Ancak özellikle hakaret ve küfür içerikli sosyal medya paylaşımlarını kabullenmek mümkün değildir. Bilinmelidir ki özellikle bazı kesimlerin kulübümüzü yalnızlaştırmaya ve itibarsızlaştırmaya yönelik faaliyetleri bulunmaktadır. Belirtiğimiz konuda taraftarlarımızın duyarlı davranacağına inanıyoruz. Bu hassas süreçte kulübümüz tarafından yapılacak açıklamalar dışındaki açıklamalara itibar edilmemesi hususunu bir kez daha belirtmek isteriz” dedi.

Transfer süreci

Transfer sürecine ilişkin olarak takıma katılacak ve gidecek olan sporcular hakkında yapılan görüşmeler sonuçlanmadan yapılacak açıklamaların bu sürece zarar verdiğini belirtiklerini de ifade eden Kulüp son olarak şunları belirtti:

“Yapılan transfer görüşmeleri tamamen yönetim kurulumuzun bilgi ve denetimi dâhilinde titizlikle yürütülmekte olup transfer süreci resmi olarak başlamadığından zarar verici bir sonuçla karşılaşmamak için gizlilikle yapılmaktadır. Giden sporcularımız ve kulübümüzü federasyona vererek gitme yönünde karar alacak sporcuların yerine ve eksik olan bölgelere nokta transferler yapmak için teknik heyetimiz ve transfer komitemiz bütçeye uygun olarak büyük bir özveri ile çalışmalarını yürütmektedir. Resmi olarak transferi gerçekleşen sporcular resmi hesaplarımızdan paylaşılacaktır. Spor kamuoyu ve taraftarlarımızın sabır ve desteklerini bekliyoruz.”

Editör: TE Bilişim