Haber Bekir Güneş

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır Galatasaray Futbol Okulları, küçük yaşlardan itibaren yetiştirip geleceğe hazırladığı çocukları, kulüplere armağan etmeye devam ediyor.

Bugüne kadar Galatasaray başta olmak üzere, Diyarbakırspor kulüplerinin Akademi Ligleri’ne pek çok futbolcu yetiştiren Diyarbakır Galatasaray Futbol Okulları, ‘Yap-İşlet-Devret’ Modelini, adeta futbolda uyguluyor.

Son olarak geçtiğimiz Çarşamba günü iki yetenekli futbolcu Galatasaray Akademi Ligi’ne yollanırken, yetenekli ve başarılı diğer adaylar da, konusunda uzman eğitmenler eşliğinde, geleceğe güvenle hazırlanıyorlar. Diyarbakır Galatasaray Futbol Okulları Kurucusu ve Genel Koordinatörü Eşref Oktay, kendisi gibi spora gönül veren Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Coşkun Öz ve diğer ekip arkadaşlarıyla beraber, çalışmalarını özveriyle sürdürüyor.

Eşref Oktay ve Coşkun Öz, sabır ve azimle, çıktıkları bu yolculukta geldikleri noktanın, Diyarbakır’ın futbolu açısından son derece umut verici olduğunu belirtiyor.

Galatasaray’ın bir dünya markası olduğunu’ belirten Oktay, “Bu büyük armayı Diyarbakır’a taşıyarak, çocuklarımızı sporun çok yönlü faydalarından yararlandırma şiarıyla yola çıktık. Sarı-Kırmızılı camiamız, ‘Futbol Okulu’ projesi kapsamında, yüz yılı aşan misyonumuz ve Avrupai vizyonumuzla, çocuklarımıza en üst düzeyde sportif eğitim-öğretim olanağı sağlamakta. Sporun sevgi, saygı, fair-play ilkeleri çerçevesinde, çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirip geleceğe hazırlama düsturuyla, çalışmalarımızı sürdürmekteyiz”  diye konuştu

Editör: TE Bilişim