Diyarbakır

2 milyon nüfuslu Diyarbakır’da tek alerji doktoru

SES Diyarbakır Şube Eş Başkanı Yıldız Ok Orak, deprem sonrası alerji vakaların oldukça artığını belirterek, "Sağlık alanında bölgeye hitap eden Diyarbakır'da sadece bir çocuk alerjisi doktorunun bulunması vatandaşları mağdur ediyor" dedi.

Abone Ol

ÖZEL HABER - Güneş OCAĞA

Diyarbakır'da 6 Şubat 2023 Maraş merkezli meydana gelen depremler sonrası ve iklim koşullarının bozulması alerji vakaları patlama yaptı. Özellikle çocuk alerji vakalarında artış olan kentte sadece Diyarbakır Dicle Üniversite'sinde bir Çocuk İmmünolojisi ve Alerjisi doktorunun bulunması vatandaşları isyan ettirdi.


"DİYARBAKIR'DA ALERJİ VAKALARI ARTTI"

Gazetemiz Güneydoğu Ekspres'e konuşan Sağlık Emekçiler Sendikası (SES) Diyarbakır Şube Eş Başkanı Yıldız Ok Orak,  Diyarbakır ve bölge illerinin Türkiye'nin en genç nüfus oranına sahip olduğunu, geçen yıl 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrası ve iklim koşullarının bozulması nedeniyle alerji vakalarının arttığını, buna karşı sadece Diyarbakır'da bir alerji doktorunun bulunması bölgeyi bu konuda sıkıntıya soktuğuna işaret etti.


"BÖLGEDE ÇOCUK ALERJİSİ DOKTORU YOK"

Bölgede çocuk alerjisi doktorunun olmadığını belirten Orak, "Sadece Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde bir çocuk alerjisi doktoru var. Bir doktor tek başına, bölgenin bütün illerinden Diyarbakır'a sevk edilen çocuk alerji vakalarına bakıyor. Bir doktor tek başına nasıl yetsin ki? Vatandaşlar aylarca randevu gününü bekliyor. Randevular zaten online alınıyor. 2-3 ay sonra ancak sıra size gelebiliyor. Paranızı verip özel muayene olmak isteseniz bile ancak 1 ay sonra randevu alabilirsiniz. Durum çok vahim" dedi.


"DİYARBAKIR'DAKİ HASTANELERİN YÜKÜ ÇOK AĞIR"

Çocuk alerji doktorlarının atmama nedenlerini tam olarak bilmediklerini belirten Orak, şunları belirtti: "Diyarbakır bölgenin merkezi ilidir. Dicle Üniversitesi Hastanesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bütün bölgeye hizmet ediyor. Hasta yoğunluğu çok fazla. Hastaneler zaten bu yükü kaldıramıyor, bir de ilgili branşlarda hekim sayısının yetersiz olması daha büyük mağduriyetlerin yaşanmasına neden oluyor.

Diyarbakır ili başta olmak üzere ilgili branşlarda uzman hekimlerin biran önce atanmasının yapılması lazım.  Hekimlerin burada çalışabilmesi için de teşvik alması gerekiyor."