Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile Suriye Geçici Hükümeti arasında 29 Ocak’ta yapılan anlaşma kapsamında yerinden edilen Afrinli aileler Haseke'den kentlerine geri dönüyor. Cizre İç Güvenlik Güçleri Komutanı Siyamend Efrin, sanal medya hesabından açıklama yaparak, "Afrin'e yaptığımız saha ziyareti ve cumhurbaşkanlığı heyetiyle gerçekleştirdiğimiz görüşmelerin ardından, yerinden edilmiş insanlarımızın evlerine dönüşleri için gerekli işlemlerin başlatıldığını duyuruyoruz. Afrin halkıyla doğrudan etkileşimimiz ve onların isteklerini dinlememiz, bu adımları hızlandırmanın ve engelleri aşmanın başlıca itici gücü olmuştur" dedi.
'400 AİLE EVİNE DÖNÜYOR'
Siyamend Efrin, dönüşlerin 9 Mart'ta gerçekleşeceğini duyurarak, şunları söyledi: "400 aileden oluşan ilk grubun yola çıkacağını ve buluşmanın sabah saat 10'da El-Hasakah şehrindeki Panorama kavşağında gerçekleşeceğini teyit ediyoruz.
Bu adım, Suriye'nin güvenliği ve istikrarı için temel bir sütundur. Bu adımla, yerinden edilme döneminin sona ermesi ve toprak sahiplerinin onurlu ve güvenli bir şekilde evlerine dönmesi gerektiğini teyit ediyoruz ve son yerinden edilmiş kişi evine dönene kadar çabalarımız devam edecektir."