Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahalle yollarında ulaşımın kesintisiz sağlanması amacıyla karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Pazartesiden perşembeye kadar etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kentin Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir, Kulp, Lice, Ergani, Silvan, Bismil, Çınar, Eğil, Çüngüş, Çermik, Dicle, Kocaköy, Hani ve Hazro’ya bağlı kırsal mahallelerde kar kalınlığı yer yer 60 santimetre ile 2 metre arasında değişiyor.
KIRSAL MAHALLELERDE YOĞUN MESAİ
Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, özellikle kar yağışının etkili olduğu kırsal mahalle yollarında kar temizleme ve yol açma çalışmalarına yoğunlaştı. Ekipler, yol açma çalışmalarını gece gündüz sürdürüyor. Zorlu hava ve arazi koşullarına rağmen çalışmaların aksamaması için iş makineleri ve personel dönüşümlü olarak sahada görev yapıyor.
433 VAKAYA MÜDAHALE EDİLDİ
Yürütülen çalışmalar kapsamında kar nedeniyle oluşan olumsuzluklara karşı ekipler, 112 Acil hattına düşen 433 vakaya müdahale etti. Kırsal mahallelerden gelen ihbarlar doğrultusunda yolları açan ekipler, başta sağlık hizmetleri olmak üzere acil durumlarda ilgili ekiplerin hasta yurttaşlara ve ihtiyaç noktalarına güvenli şekilde ulaşmasını sağladı.
Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahalle yollarında karla mücadele çalışmalarını sürdürecek.