Güncel

'Son 50 yılın en büyük saldırısı’: 250 kişi öldü

Yedek subayları göreve çağıran İsrail, son 50 yılın en büyük ve koordineli saldırısıyla karşı karşıya kaldı. Netanyahu hükümeti 'savaş hali' ilan etti. Her iki taraftan en az 250 kişi hayatını kaybetti.

Abone Ol

Hamas'ın silahlı kanadı İsrail'e karşı yüzlerce roket fırlatarak mayıs ayındaki çatışmaların ardından varılan ateşkesi sona erdirdi. Saldırıyla birlikte çok sayıda silahlı Hamas militanı da İsrail'e girdi. İsrail ordusu "savaş hali" ilan ederken, Hamas'ın sürpriz ve koordineli saldırılarında en az 70 İsrailli hayatını kaybetti. Filistinli yetkililere göre İsrail'in karşı saldırılarında ise en az 198 Gazzeli yaşamını yitirdi.

İsrail sağlık yetkilileri, İsrail kasabalarına sızan silahlı kişilerle çıkan çatışmalarda en az 70 İsraillinin öldüğünü, 500'den fazla kişinin de yaralandığını aktardı. (HABER MERKEZİ)