ÖZEL HABER - Güneş OCAĞA/Ali Çekdar KORKMA
Diş Fakültesi'nde staj uygulamaları sırasında kullanılan malzemelerin yüksek fiyatları, diş hekimi öğrencilerinin eğitimi önünde büyük engel. Öğrenciler tarafından masrafları karşılanan malzeme fiyatlarının her geçen gün fahiş fiyatlarla artması, bu bölümü tercih etmek isteyenleri de bir kez daha düşündürüyor.

Diyarbakır'da Diş Hekimi Öğrencilerinin Isyanı!3

MASA MOTORU TEK 3 BİN TL

Gazetemiz Güneydoğu Ekspres'e konuşan Diş Fakültesi öğrencileri, "Bir masa motorunun fiyatı yalnız 3 bin TL. Diş işlemlerinde kullanılan birçok malzeme var. Ve malzemeler bitince her seferinde alıyoruz. Bunları hepsini kendi cebimizden harcıyoruz. Bursumuz daha bu ay 2 bin TL oldu. Zaten bu malzemeleri almaya yetmiyor. Bu pahalılık eğitimimizi de etkiliyor. Bizim alanımız uygulamalı eğitim. Ve bu malzemeler olmadan eğitim alamayız. Eğitilmekte eksiklikler yaşanırsa, hastaların karşısına çıkamayız. Çoğu öğrenciler borç para alarak bu malzemeleri alıyor. Malzemelerin fiyatları da dolar kuruna bağlı. Dolar yükseldikçe, malzeme fiyatları da yükseliyor" dedi.

Diyarbakır'da Diş Hekimi Öğrencilerinin Isyanı!2 
 

FİYAT KONUSUNDA ÇAĞRI YAPILDI 

Hükümete çağrıda bulunan öğrenciler, "Malzemeler konusunda destek istiyoruz. Diş hekimi öğrencilere ya ücretsiz bir şekilde malzemeler temin edilmeli, ya da ücretliyse fiyatlar bizim alabileceğimiz düzeye getirilmeli. Ayrıca buna karşılık verilen burslar da yükseltilebilinir" çağrısı yaptı.

EĞİTİMLERİ YARIM GÜNE SIĞDIRIYORLAR

Fakültedeki polikliniğin fiziki koşulları da yetersiz olduğu için tam gün almaları gereken eğitimleri yarım gün almak zorunda kaldıklarını belirten öğrenciler, şunları dile getirdiler: "Fakültede öğrenci sayısı da çok fazla, bu yüzden poliklinikler yetersiz. Eğitim sırasında polikliniğe sığmıyoruz. Örneğin diş protezi dersini normalde öğleden önce dört, öğleden sonra da dört saat almamız gerekiyor. Ama kalabalık olduğumuz için poliklinik yetersiz, bu yüzden ders saatimiz düşürülüyor. Eğitim almamız gereken süreyi kısıtlıyorlar. Bizim hakkımız bütün gün eğitim almak iken neden yarım gün eğitim alıyoruz."

Editör: Güneş OCAĞA