Diyarbekir Spor yaptığı transferler şampiyon Hocası (Her Sezon olduğu gibi) ve kenetlenmiş taraftarlarıyla bu sezon son 6 yıla göre, çok daha fazla direk şampiyonluk adayı olmasından herhalde, özellikle son 3 maçtaki performansıyla tedirginlik yaratmaya başladı.

Tekrar edeyim kadro ve teknik ekip anlamında o kadar ümitli ve etkili bir takımımız var ki, en ufak bir tökezlemeyi insan kabul edemiyor.

Eksikleri ve performansında ki düşüş ile güçlü rakibi de işin içine katarsak, Muğla maçının zor geçeceği aşikardı, Yalnız özellikle birkaç mevki de oluşan anlamsız kötü oyun, bizleri şaşırtmadı da değil.

Evet, sonuçta kötü oyunda da alınan 3 puan çok önemli, ama birkaç noktayı da es geçmemekte yarar var.

Bunlar;

1-Sakatlık dışında kemik bir kadro oluşmalı artık.

2-İç-dış saha arasında bu kadar fark olmamalı.

3-Saha içinde mücadeleden ödün vermeden son vuruşlarda daha dikkatli olunmalı.

4-Bazı oyuncuların düşen performansları bireysel anlamda artmalı, arttırılmalı.

Bunlar gerçekleşirse, bu kadar maddi rahatlıklı imkanları olan ve iyi kurulan takımın direk şampiyon olmaması düşünülemez.

Çarşamba günü bence çok zor geçecek. Batman maçından alınacak 3 puan, hafta sonu Kelkit maçıyla süslenirse, Diyarbekir Spor güzel bir ivme kazanmış olur.

AMEDSPOR'DA 1 PUAN, BU SEFER SEVİNDİRDİ

Amedspor için nerden başlasak, ne yazsak İnan'ın anlamsız ve üzücü…

Biz sondan başlayalım;

Sarıyer gibi bir deplasmandan alınan 1 puan; "kötü oynandı, yerde çok yattık, çok pozisyon verdik" yorumlarına karşı hele ki sahamızda kaybedilenler düşünülünce benim için çokta gerçekçi değil.

Evet, her maç 3 puan bizim ilk hedefimiz olmalı (çünkü bu takım geçmişiyle bize bunu alıştırdı) ama bu sezon o bildiğimiz sezonlardan değil.

Sarıyer maçının bize gösterdiği biraz mücadele, istek,konsantrasyon bile 1 puan getiriyorsa bunu devam ettirirsek, ilk devreyi 15-17 puan skalasında bitirebileceğimizi gösteriyor (İnanmak istiyoruz.)

Peki, Çarşamba günü Samsun gibi şampiyonluk adayı ve çok güçlü bir rakibe karşı 3 puan hayal mi?

İnanın taraftarın büyük desteği ve doğru oyuncu grubuyla (Tabi son topa kadar mücadele ile) neden olmasın…

Çok büyük bir kesimin beklemediği (Haklı oldukları yönler ve örnekler fazla) bu maçta alınacak 3 puan, yeniden silkelenmenin habercisi olacaktır.

Başka bir yazıda görüşmek üzere

Esen kalın Spor'la Kalın