Haber Nermin Zengin

Güneydoğu Ekspres  -Böyle anlamlı bir toplantıya ev sahipliği yaptıklarından dolayı duyduğu memnuniyetini dile getiren İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, tafik kazalarını en aza indirmek için son dönemde önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve gelecek olarak kabul edilen çocukları da trafik konusunda bilinçlendirdiklerini söyledi.

“Trafik halk sağlığı problemidir”

Sözlerine trafiğin bir halk sağlığı problemi olduğunu belirterek başlayan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Serdengeçti, her yıl dünyada yüz binlerce insanın trafik kazalarında hayatlarını kaybettiğini ya da yaralandığını belirtti. Bu sorunun çözümünde her ulusun farklı çalışmalar yürüttüğünü kaydeden Serdengeçti, Türkiye’nin günümüzde var olan trafik kazalarını yüzde 50 oranında azaltması amacıyla Birleşmiş Milletlerin (BM) trafik kazalarını önleme deklarasyonuna imza attığını hatırlattı. 2010 ve 2018 yılları arasında yaşanan trafik kazaları verilerine konuşmasında yer veren Serdengeçti, geçmiş yıllara oranla trafik kazalarında azalma görüldüğünü ve bunu en aşağıya çekmek için çalışmalarını aralıksız şekilde sürdüreceklerini dile getirdi.

“Trafik Eğitim Parkı çocukları eğitecek”

Ulaşım ve iletişimin toplum ile insan yaşamında oldukça önemli bir yere sahip olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, trafik kazalarının önlenmesinde farkındalık çalışmalarının önemini vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Serdengeçti katkılarından dolayı Güzeloğlu ile İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman’a plaket takdim etti.

Trafik Eğitim Parkı açıldı

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu daha sonra, çocuklarda trafik kültürü ve bilincini oluşturmak amacıyla Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesinde yapılan Trafik Eğitim Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Vali Güzeloğlu, "Böyle bir Trafik Eğitim Parkı’nın Diyarbakır’a çocuklarımıza kazandırmış olduk. Çocukların coşkusu her şeyin ötesinde. Onların hem eğlenmesi hem de trafik konusunda eğilmesi amaçlı bir park burası. Çocuklarımız burada öğrendikleriyle gönüllü bir trafik elçisi, büyüdüklerinde ise tam anlamıyla trafiğe uyan bir yetişkin olmasını amaçlıyoruz” dedi.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Fatih Mehmet Serdengeçti, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda inşa edilen ve vatandaşlara, öğrencilere, çocuklara trafik kurallarının öğretileceği parkın hayırlı olmasını diledi.

Editör: TE Bilişim