Fuat Bulut -Özel Haber

Güneydoğu Ekspres Diyarbakır- Elazığ Karayolu'nun 22'nci kilomteresinde yer alan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 221 fabrika sahibi, bankadaki işlemlerini gerçekleştirmek için her gün şehir merkezine gelmek durumunda kalıyor. Yaşanan iş ve zaman kaybının önüne geçmek için sorunu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Odabaşı'na ileten sanayiciler, istediklerini elde etti.

Gazetemiz Güneydoğu Ekspres Gazetesi'ne konuşan Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Odabaşı, sanayicilerin talepleri doğrultusunda, OSB Yönetimi olarak harekete geçtiklerini, bankaların bölge ve genel merkezlerini ziyaret ettiklerini söyledi.

Her gün 22 kilometre mesafedeki şehir merkezine gitmenin sanayicilere iş ve zaman kaybı yaşattığını ifade eden Odabaşı, "Bu sorun artık ortadan kalkacak. Tüm bankaların yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde Halk Bankası olumlu yanıt verdi. Geçtiğimiz aylarda protokolleri imzaladık. Hızla inşaata başlandı ve bitmek üzere şu an. 1 ay içinde de banka şubemiz faaliyete geçecek" diye konuştu.

OSB'de 221 işletmenin faal olduğunu, 8 bini aşkın da çalışanın bulunduğunu belirten Aziz Odabaşı, diğer bankaların da OSB'ye şube açmasını beklediklerini söyledi. Bu konuda görüşmelerin devam edeceğini kaydeden OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Odabaşı, sanayicilerin talebine duyarlılık gösteren Halk Bankası Diyarbakır Bölge Müdürü Tuncay Baytaşoğlu'na teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim