Haber Bekir Güneş

Güneydoğu Ekspres  Diyarbakır - Gazetecilik mesleğine emek vermiş ve hayatını kaybeden gazetecileri anarak konuşmasına başlayan Güzeloğlu, “10 Ocak, özlük hakları ve gazetecilik mesleğinin kurumsallaşması adına önemli bir tarih. Gazetecilik bir gönül işi, insanı çeken özel bir meslek alanı olarak görmek gerekir” dedi.

Yerel basının Diyarbakır’ın değişim ve dönüşümüne büyük etkisi olduğuna vurgu yapan Güzeloğlu, “Diyarbakır'da şüphesiz görev yapmaktan büyük bir onur ve sorumluluk duyduğum bu özel ve çok güzel kentte, Diyarbakır'ın gelişim değişim ve dönüşümün de sizler bugün hizmet verenler ve sizden öncekiler çok önemli katkılar sağladılar. Gerçekte yerel basını Türkiye'de en güçlü, en köklü, en kurumsal olduğu illerden biri Diyarbakır. Gerek yerel ve mahalli basın ve medyamız gerekse ulusal ve uluslararası alan ve oradaki medyaların temsilcisi olan arkadaşlarımız çok özel ve çok yoğun bir çaba sergiliyorsunuz” ifadesinde bulundu.

 ‘Yerel gazetelerin okunmasına dönük planlamalar yaptık’

Güzeloğlu konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Daha önce yerel gazetelerle yaptığım bir toplantıda söylemiştim, yerel gazeteleri de önemli görüyoruz, kentin sesi görüyoruz, rengi görüyoruz, zenginliği görüyoruz. Büyükşehir Belediyemiz olarak yerel gazetelerimizden 2020 Ocak ayından itibaren onlara hem bir destek olarak hem bir katkı olarak belli bir sayıda tiraja katkı bir gazete alımı olsun, kamu kurumlarımızda yerel gazetelerimizin ve toplumsal alanda o gazetelerin okunmasına dönük katkılar olsun, bunları da inşallah planladık. Yine daha önce söylemiştim 2020 Ocak ayında Büyükşehir Belediyesi ulaşım hizmetlerinden ücretsiz faydalanmalarını sağlayacak bir kart düzenlemesi yapacağız. Gününüzü kutluyorum. Burada bulunan bulunmayan bütün arkadaşlarıma sağlık mutluluk ve başarılar diliyorum teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilişim