Türkiye - İran sınırında meydana gelen 5,9 büyüklüğünde depremde yaşamını yitirenlerin sayısı 9 oldu. Sağlık Bakanlığı depremde yaralanan 37 kişiden 9'unun durumunun kritik olduğu açıklandı.

Depremin vurduğu 200 haneli Özpınar Mahallesi'nde kerpiç ve taştan yapılan 60'tan fazla ev yıkılırken, enkazın altında kalan 4'ü çocuk 8 kişi yaşamını yitirdi. Yaşamını yitiren 8 kişiden 5'inin Reis Fırat ve 4 çocuğu olduğu belirtildi. Yine mahallede bulanan onlarca ağır çökmesi sonucu yüzlerce hayvan da öldü. Evlerin tamamının yıkıldığı mahalleye çadırlar kurulmaya başlandı.

Yine Güvendik Mahallesi'nde ise 1 kişinin enkazın altında kalarak yaşamını yitirdiği belirtilirken, enkaz altında kalan onlarca vatandaş ise hastanelere kaldırıldı. Mahallede neredeyse tüm evler kullanılmaz hale gelirken, vatandaşların evlerine girmesine ise izin verilmiyor. Mahallede enkaz kaldırma çalışmaları yapıldı. Yüzlerce hayvanın da yine enkaz altında kalarak öldükleri belirtildi.

 Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre de, sınırda yer alan İran'ın Khoy şehrinde, yerin 5,22 kilometre derinliğinde, 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği kaydedildi. Deprem, Van, Kars, Hakkari, Yüksekova ve Ağrı'da da hissedildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Dördü çocuk olmak üzere 9 vatandaşımızı kaybettik. Hayatını kaybedenler Özpınar ve Güvendik köylerinden. Allah rahmet eylesin” dedi. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim