Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin  7 – 13 yaş arası 21 bin öğrencinin judo ile buluşacağı proje için Türkiye Judo Federasyonu ve Dicle Üniversitesi ile protokol imza töreni düzenlendi.

Kayapınar İlçesi’nde bir otelde gerçekleşen imza törenine Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi Yener Yüksel, Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül katıldı.

İmza töreninde konuşan Judo Federasyon Başkanı Sezer Huysuz, “Geleceğimiz olan gençlerimizin ve çocuklarımızın enerjilerini doğru yerlerde doğru alanlarda harcamaları amacıyla bu projeyi düzenledik. Diyarbakır’da bir rekor kırarak 21 bin çocuğumuzu judoyla buluşturacağız. Şu anda Milli Takımda yarışan olimpiyat rotası almış olan sporcularımız var. Neden buradan daha büyük başarılara imza atmış çocuklarımız çıkmasın ve işte bu projeler bu çocuklarımızı hayata kazandıracak ve onların ufkunu açacak ilerleyen zamanlarda daha güzel şeyler yapacağız” dedi.

‘Diyarbakır’ımızın 21 plakasına ithafen 21 bin öğrenci dedik’

“Her birisi bir değer olan yarınlarımızı güzelleştirecek olan gençlerimizin öğrencilerimizi madden ve manen, beynen ve bedenen sağlıklı bir geleceğe hazırlamak adına çok önemli bir projeyi başlatıyoruz. İl genelinde 21 bin genç öğrencimize judoyu ve judo sporu ile birlikte sağlıklı güvenli ve güçlü bir geleceği sunuyoruz” diyerek konuşmasına başlayan Güzeloğlu ise, “İlk etapta Diyarbakır’ımızın 21 plakasına ithafen 21 bin öğrenci dedik ama onunla sınıflandırılmayacak. Diyarbakır Türkiye'de genç nüfusu en fazla olan, en başarılı yeteneklere sahip olan ve her birisi bir değer olan bir Büyükşehir. Onun için biz birinci etapta başlayan sayımıza 21 bin dedik ama devam edecek. Sayı vermiyorum hedefi veriyorum. Diyarbakır'daki her öğrencimizi spor ile buluşturacak, değerli rektörümüz burada, üniversitemizin yapacağı yetenek taraması ile yetenekleri doğrultusu ile en uygun sporu yapmalarını sağlayacak bir altyapıyı hazırlayacağız. Tıpkı bugün Lice’den çıkan Meryem'in göndere İstiklal Marşı'nı dinletip dünyanın en başarılı sporcusu olup olimpiyat kotasını alması gibi” ifadelerini kullandı.

Güzeloğlu’ndan Uluslararası Sur Yarı Maratonu’na davet

Uluslararası Sur Yarı Maratonu’nun Nisan ayında Sur İlçesi’nde ‘Sur da koş tarihe koş’ sloganıyla gerçekleştirileceğini hatırlatan Güzeloğlu, “19 Nisan'da Türkiye'nin en büyük ikinci Uluslararası Sur Yarı Maratonu’nda on binleri bekliyoruz. Spora gönül veren herkesi Diyarbakır'da Sur'da tarihle ve Diyarbakır ile buluşmaya, spor yapmaya, Sur Maratonuna katılmaya da buradan davet ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Basri Güzeloğlu, Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz ve Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül arasında 21 bin öğrencinin faydalanacağı proje için protokol imzaladılar.

Editör: TE Bilişim