Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye sevk edilen ekiplerin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Arama kurtarma çalışmalarında 4 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 39'ya yükseldi.

İlk tespitlere göre; 72 binanın yıkıldığı, 514'ünün ağır hasar aldığı ve 409'unun az ve orta hasarlı olduğu aktarıldı. Elazığ'daki deprem sonrası AFAD koordinasyonundaki müdahale faaliyetleriyle enkazdan sağ çıkarılan kişi sayısı 45'e yükseldi.

AFAD'dan açıklama

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yaptığı açıklamada, 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası, 14'ünün büyüklüğü 4'ün üzerinde olan 599 artçı deprem meydana geldiğini duyurdu. AFAD'dan yapılan açıklamada, "Deprem sonrası AFAD koordinasyonundaki müdahale faaliyetleri ile enkazdan sağ kurtarılan kişi sayısı, 45'e yükseldi. Ne yazık ki hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 36 oldu. 1607 vatandaş ise depremden sonra hastanelere başvurdu" denildi. AFAD açıklaması sonrası dört cansız bedene daha ulaşıldı ve can kaybı 39'ya yükseldi.

İki cezaevi boşaltılıyor

Adalet Bakanlığı da Adıyaman Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hasarla ilgili bir açıklama yaptı.

"İncelenen bina ve kurumlarımızda küçük çaplı hasarlar görülmüş, herhangi bir can kaybı ya da yaralanmanın bulunmadığı tespit edilmiştir” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Adıyaman Kapalı Ceza İnfaz kurumunda bazı bölmelerde kısmi çatlaklar oluştuğu için 814 hükümlü ve tutuklu tedbiren Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki cezaevlerine nakledilmeye başlanmıştır."

Diyarbakır’da 3 bina yıkıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Sağlık Bakamı Fahrettin Koca, Elazığ Valiliği’nde 36 kişinin öldüğü bin 500’ü aşkın kişinin de yaralandığı deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu. Burada konuşan Bakan Kurum, Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde 3 binanın yıkıldığını kent genelinde ise 16 binanın ağır, 4 binanın orta ve 232 binanın ise az hasar gördüğünü açıkladı.

DTSO ve DTB'den yardım kampanyası

Elazığ ve Malatya'da yaşanan depremde mağdur olan vatandaşlara destek olmak amacıyla Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ve Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) tarafından da yardım kampanyası başlatıldı.

 DTSO ve DTB'den yapılan yazılı açıklamada, kampanya kapsamında ısıtıcı, giysi, kuru gıda ve çocuk bezine ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, malzemesi göndermek isteyen yurttaşların yardımlarını Diyarbakır Ticaret Odası ve Diyarbakır Ticaret Borsası Hizmet binasına ulaştırmaları istendi. (İHA)

Editör: TE Bilişim