Bugün siz okurlarıma süper bir siyasetçi, iyi bir avukat olmanın yanında yazarlık yönünün de diğer özellikleri gibi çok başarılı olan, her nedendir bilinmez tutuklu olan Selahattin Demirtaş’ın Seher adlı kitabından söz edeceğim

Sevgili okurlarım, bilmem Selahattin Demirtaş’ın Edirne F Tipi Cezaevinde yazdığı, Dipnot yayınlarında çıkan Seher adlı kitabını okudunuz mu?

Bugüne kadar okumadıysanız, bugünden sonra bir şekilde temin ederek mutlaka okumanızı öneriyorum.

Seher, öykü tadında yazılmış; kısa öykülerden oluşuyor. Akıcı bir üslup ve arı bir dil kullanılmış, kitapta. İnsanı hiç mi hiç sıkmıyor.

Okurken kimi öyküde ‘İçimizdeki Erkek’te olduğu gibi adaletsizliklere üzülüyor, hatta isyan edesiniz geliyor. Kimisinde ‘Ah Asuman’da olduğu gibi gülüyor, kaptanın muzipliğine ve ince zekasına bayılıyorsunuz. Kimisinde kitaba adı verilen ‘Seher’de olduğu gibi acıyı, sevdayı, bir anda yaşıyor; bazı törelerimize ki kökü kurusun, kahrediyor, nefretle olmaz olsun diyoruz.

Kitabın mini öykülerinde o kadar derin bir içtenlik var ki kitabı okuduğunuzda ‘Annemle Hesaplaşma’ adlı öykücükte bu samimi ve de içten ifadelere çokça rastlayacaksınız.

Daha fazlasını inanıyorum kitabı okuyup siz dile getireceksiniz.

Ama her öyküde işte biz diyebiliyoruz. İşte biz diyeceksiniz.

Bu ilk öykü kitabı ama gerçekten de usta işi olmuş.

                                 &

2021 yılı ZERZAVAN YILI olsun

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasının Turizm Platformu 2021 yılının Zerzevan Yılı Olması Ve Zerzevan Kalesi’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine alınması için harekete geçti, haberini yine kendi sitelerinde okudum ve bilemezsiniz ne kadar çok sevindim. Gönülden destekliyorum. Turizm Platformu kentin tarihi ve kültürel değerlerinin korunması ve geliştirilerek turizm sektörünün hizmetine sokulması için 2019 yılından bu yana çalışmalar yürüttüğünü biliyor, izliyorum.

Bu platformun kent içi ve kırsal alanda yer alan tarihi mekânların tanıtımı konusunda özel bir çaba sarf etmekte olduğu bizce malum.

Bu platform 2021 yılının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Zerzevan Yılı” ilan edilmesi için çalışmaların başlatılması kararı almış. Zerzevan Kalesi’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine alınması için de gerekli başvurular yapılmış.

Sevgili okuyucularım; Zerzevan Kalesi’ni 2019 yılında 355.178 yerli, 69.027 yabancı olmak üzere toplam 424.205 kişi ziyaret etti. 2020 yılında beklenen ziyaretçi sayısının tur programları ve tanıtım çalışmaları ile 1.000.000’u geçmesi beklenmektedir. “Zerzevan Kalesi” dünyanın en iyi korunmuş Roma imparatorluğunun doğu sınır garnizonu olarak da biliniyor.

Ayrıca dünyada ortaya çıkarılmış son Mithras Tapınağının da bulunduğu Zerzevan kalesine ziyaretçilerin daha kolay ulaşmaları için gerekli olan fiziki altyapı çalışmalarının kısa sürede bitirilmesi için de ilgili kurumların daha hassas davranmaları konusunda fikir birliğine varıldığını da biliyoruz.

Emeği geçenlere gönülden teşekkürler.

Varsa bana düşen bir görev, başım gözüm üstüne.

                                &

Şimdi sıra kirveme öğütte.

Kirveme öğütler;

Kirvem; Kenya'nın lideri, ilk başbakanı ve daha sonra Devlet Başkanı olan Jomo Kenyatta'nın aşağıdaki sözüne bak:

“Beyaz adam geldiğinde, bizim topraklarımız, onların da ellerinde İncil vardı. İncil’i verip bizi uyuttular; gözlerimizi açtığımızda İncil bizim elimizde, topraklarımız onlardaydı”

Aman kirvem bari biz uyumayalım.

                                  &

İyi bir hafta geçirmeniz dileğiyle.

Dostça kalın.

2021 yılı  ZERZEVAN YILI olsun     

Geleceğimizi çalmayın.

Anzele, büyük bir Balıklıgöl haline getirilip, turizme kazandırılsın.

Diyarbakır 5 Nolu Cezaevi MÜZEYE dönüştürülsün.

Suriçi DÜNYANIN EN BÜYÜK AÇIK HAVA MÜZESİ haline getirilsin.

Şehrin eski stadı, ŞEHRİN, ÖZGÜRLÜK MEYDANI olsun.

Daha da önemlisi,

Sur içinde, yakılıp yıkılan bölgelerde evler, aslına uygun ve Diyarbekir evlerine yakışır bir biçimde yapılsın.

Ve sevgili meslektaşlarım, dernek yöneticileri, STK Yöneticileri; Zerzevan Kalesi, Çayönü, Mitras Tapınağı, Kortik Tepe, Hilar Mağaralarını ve Bırkleyn Mağaralarını koruyalım, gün yüzüne çıkaranları sahiplenelim.