Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde saat 12.23'te 4,4 saat 12.26'da da 4,2 büyüklüğünde iki deprem kaydedildi.
Depremler, yerin yaklaşık 10,07 ve 19 kilometre derinliğinde gerçekleşti.
Sarsıntılar nedeniyle ilçede korku yaşayan vatandaşlar, binalardan dışarı çıkarak bir süre bekledi.
Deprem çevre il ve ilçelerden de hissedildi.
EĞİTİME ARA VERİLDİ
Amasya Valisi Önder Bakan, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Çok şükür bize ulaşan olumsuz bir durum yok, saha tarama çalışmalarımızı hızla başlattık. AFAD ve diğer kurumlarımız bölgede incelemelerini sürdürüyor." dedi.
Öte yandan Gümüşhacıköy ve Hamamözü ilçelerinde okullarda eğitime bugün ara verildi.
GÖRÜR'DEN DEĞERLENDİRME GELDİ
Naci Görür, depremle birlikte yaşanan artçı sarsıntıya dikkat çekti. Görür, depremlerin, bölgedeki Merzifon-Esençay Fay Zonu ve Diphacı isimli bir fay hattı üzerinde gerçekleştiğini belirtti.
Görür şunları söyledi:
“Amasya’nın Çetmi-Gümüşhacıköy mıntıkasında 4,6’lık bir deprem ve 4,5 artcısı oldu. Depremler Merzifon-Esençay Fay Zonunda ve Diphacı sağ lateral fayında oldu. Bu fay en fazla yediye varan deprem üretiyor. Merzifon-Esençay fayı KAF’a paralel bir kol. KAF’tan yüklenmiş olabilir.”