ÖZEL HABER-Mehmet TÜRK
Amedspor’un Beşiktaş’ı 3-2 mağlup ederek liderlik koltuğuna oturduğu karşılaşmanın ardından Barikat Yurtsever Taraftarlar Birliği, Beşiktaş taraftar grubunun açıklamalarına ve maç sonrası yaşanan benzinlik olayına ilişkin sert bir açıklama yaptı. Barikat, Amedspor taraftarının maç öncesi ve sonrasında gösterdiği misafirperverliğe dikkat çekerek, Amed halkına yönelik karalama girişimlerini kınadı.
Amedspor’un Süper Lig’in 6. haftasında Beşiktaş’ı 3-2 mağlup ettiği karşılaşma, saha içindeki mücadele kadar tribünlerde ve maç sonrasında yaşanan tartışmalarla da gündeme geldi.

Barikat Yurtsever Taraftarlar Birliği, yaptığı yazılı açıklamada, Beşiktaş taraftarlarının Amed’de maç öncesi ve sonrasında en iyi şekilde karşılandığını belirterek, Amedspor taraftarının ortaya koyduğu tavrın “eşine az rastlanır bir olgunluk” olduğunu ifade etti.
Açıklamada, buna rağmen bazı çevrelerin maçtan haftalar önce Amedspor deplasmanını gündemlerine aldığı ve karşılaşmanın ardından Amedspor taraftarını hedef alan açıklamalar yaptığı ileri sürüldü.
“İKİ MÜNFERİT OLAYI BAHANE EDİYORLAR”
Barikat’ın açıklamasında, maç öncesinde herhangi bir sorun yaşanmadığı vurgulanırken, maç sonrasında bir grup Beşiktaş taraftarının gittiği benzin istasyonunda olay çıktığı iddia edildi.

Açıklamada, söz konusu grubun “sarhoş ve müptezel tavırlarla saldırı girişiminde bulunduğu” öne sürülerek, benzinlik sahibinin ise kendisini ve işletmesini koruma refleksiyle karşılık verdiği savunuldu.
Barikat ayrıca aynı grubun araç içerisinden kaldırımda yürüyen vatandaşlara havai fişek attığını ve bunun üzerine çevreden tepki gördüğünü iddia etti. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
“Ortada yüzlerce gurur duyulacak görüntü varken, bu iki münferit ve kendi eylemleri sonucunda ortaya çıkan olayı bahane ederek Amed’te misafir edilen kendi taraftarlarını ve Amed halkının misafirperverliğini karalama çabasını kınıyoruz.”
“PROVOKASYONA KARŞI DURANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Barikat, deplasman tribününde provokasyon girişimlerine karşı duran taraftarlara da teşekkür etti.

Açıklamada, provokasyon yapmaya çalışanlara müdahale eden ve tribünlerde faşist zihniyete karşı Amedspor taraftarlarıyla karşılıklı tezahürat yapan Beşiktaş taraftarlarına teşekkür edilerek, bu kişilerin tavrının takdir edildiği belirtildi.
“ÇARŞI ADI ALTINA SAKLANANLARIN TEZAHÜRATLARIYLA ALAKAMIZ YOK”
Beşiktaş taraftar grubu Çarşı tarafından yapıldığı belirtilen ve deplasman tribününde yaşananlarla ilgili açıklamaya da tepki gösteren Barikat, söz konusu açıklamada yer alan ifadeleri sert biçimde eleştirdi.
Barikat açıklamasında, “Deplasman tribününde bizler yokken çarşı adı altına saklanmış, gerçek kimliğini açıklamaya utananların yaptığı tezahürat ile hiçbir alakamız yoktur” şeklindeki ifadelerin, açıklamayı yapanların kendi kimliklerini gizlemeye çalıştığını ve Amedspor taraftarına iftira attığını ortaya koyduğunu savundu.

“AMEDSPOR BİR HALK VE KİMLİK TAKIMIDIR”
Barikat Yurtsever Taraftarlar Birliği açıklamasının sonunda ise Amedspor’un yalnızca sportif bir kulüp olmadığı vurgusu yapıldı.
Açıklamada, Amedspor’un “bir halk ve kimlik takımı” olduğu belirtilerek, bu gerçeği göz ardı edenlerin kendi anlayışlarını Amedspor camiasına kıyaslama ve dayatma girişimlerinin karşılıksız kalmayacağı ifade edildi. Barikat, açıklamasını şu sert ifadelerle tamamladı:
“Amedspor'un bir halk ve kimlik takımı olduğunu unutma gafletinde bulunanların kendilerini ve anlayışlarını kıyaslama, dayatma girişimi yüzlerine tokat gibi çarpacağını ifade etmek isteriz.”




