HABER-Mehmet TÜRK

Trendyol 1. Ligi 17. hafta maçında Amedspor, Diyarbakır Stadyumu'nda Bandırmaspor'u konuk ediyor. Maç öncesi Amedspor 32 puan ile lider Pendikspor ile aynı puanda ve averajla 2. sırada yer alırken, rakibi Bandırmaspor ise, 27 puan ile 7. sırada yer aldı. Karşılaşmanın ilk yarısında karşılıklı ataklarla geçerken, maçın 42. dakikasında Amedspor'un uzun zamandır gole hasret kalan oyuncusu Dia Saba'nın kaydetttiği gol ile ilk yarıyı 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla sona ermesi beklenirken, Moreno, voleyle kazandırdığı gol ile durumu 2-0 yaptı.

5. dakikasında ani gelişen Bandırmaspor atağında, ceza sahası çizgisi önünde topla buluşan Bacuna'nın plase şutunda top kaleci Erce'de kaldı.

15. dakikada Amedspor, Dia Saba ile etkili oldu. Bu dakikada ceza sahası önünde topla buluşan Dia Saba, topu sağ kanattaki Moreno'ya aktardı. Moreno ceza sahasına girdikten sonra topu yine Dia Saba'ya çıkardı. Saba, müsait pozisyonda olmasına rağmen topu kale yerine auta gönderdi.

24. dakikada Bandırmaspor gol yolunda etkili oldu. Bu dakikada orta alandan derinlemesine atılan topla buluşan Bacuna'dan önce tehlikeyi sezen Erce Kardeşler, topa sahip olmayı başardı.

33. dakikada Bandırmaspor atağında, sol kanattan ceza sahasına yapılan ortayı iyi takip eden Tankue'nin kafa şutunda top az farkla kale direğinin dibinden auta çıktı.

AMEDSPOR'UN SUSKUN GOLCÜSÜ SAHNEDE

Amedsporlu o futbolcu, Bandırmaspor maçında yok!
Amedsporlu o futbolcu, Bandırmaspor maçında yok!
İçeriği Görüntüle

42. dakikada Amedspor'un sağ kanattan Moreno ile geliştirdiği atakta, bu futbolcunun ceza sahasına yaptığı ortayı iyi takip eden Dia Saba'nın artistik dokunuşuyla top, ağlarla buluştu. 1-0

Maçta oynanmayan 2 uzatma dakikası gösterildi.

Maç bu skorla biteceği beklenirken, 45. dakikada Amedspor'un kazandığı köşe vuruşunu Hasan Ali Kaldırım kullandı. Ceza sahasının uzak köşesinde bekleyen traore kafa ile Moreno'ya aktardı. Moreno'nun şık volesinde top yeniden ağlarla buluştu. 2-0

Gol sonrası maçın ilk yarısı 2-0 Amedspor'un üstünlüğü ile sona erdi.

Muhabir: Veli BALTACİ