Hamile kadına silahlı saldırı: 32 haftalık bebek hayatını kaybetti
Hamile kadına silahlı saldırı: 32 haftalık bebek hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

Batman Havalimanı2

Batman Havalimanı'nın yeni terminal binası, 29 Ağustos 2010'da açılarak hem sivil hem de askeri statüde hizmet vermeye başladı. Terminal kapasitesi yıllık 1 milyon iç hat, 1 milyon dış hat olmak üzere 2 milyon olan havalimanının terminal binasının ka-palı alanı 20 bin 741 metrekare, iç hat yolcularına hizmet verilen alanı 2 bin 90 met-rekare, dış hat yolcuları için hizmet alanı da 2 bin 626 metrekare.
Dört dar gövde uçak park sahası ile hizmet verilen havalimanında 3048x45 metre ebatlarında pist ve 120x166 metre ebatlarında apron bulunuyor.
Batman Havalimanı'ndan dar gövde uçaklarla (B737-800, A320, A321) İstanbul, Sa-biha Gökçen, İzmir Adnan Menderes, Ankara Esenboğa ve Antalya havalimanlarına doğrudan seferler yapılıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın imzasını taşıyan ve Resmi Gazete'de ya-yımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Batman Havalimanı, 5682 sayılı Pasaport Kanu-nu’nun 1’inci maddesi uyarınca uluslararası hava hudut kapısı statüsü kazandı.
Hac ve umre yolcularının ibadetlerini yapmak üzere Suudi Arabistan'a gidebilmeleri amacıyla İçişleri Bakanlığının oluru ile 28 Mart 2012'de geçici hava hudut kapısı ilan edildi. Bunun ardından Batman Havalimanı'ndan Suudi Arabistan'a doğrudan hac ve umre amaçlı charter seferlerine başlandı.
Batman Havalimanı, Batman Gümrük Müdürlüğünün eksik bildirilen fiziki mekanlar oluşturularak (toplam 7 mahal) daimi hudut kapısı olabilmesi için gereklilikler ta-mamlanarak hazır hale getirildi.

Kaynak: AA