Batman’ın Merkez Pınarbaşı Mahallesi'nde yaşayan Aynur K. (55) ve oğlu Dücane K. (28) evlerinin bahçesinde bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, Dücane K.'nin olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Aynur K. de kaldırıldığı Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
Fail, polis ve jandarma ekiplerince Batman-Diyarbakır kara yolunda bir araçta suç aletiyle yakalandı.

Batman Valiliği, 2 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının failinin yakalandığını, olayın husumet kaynaklı olduğunun değerlendirildiğini açıkladı.
Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, saat 18.00 sıralarında Pınarbaşı Mahallesi’nde, A.K. (55) ve D.K. (28) isimli iki vatandaşın kimliği belirlenen bir şahsın silahlı saldırısına uğradığı bildirildi. Saldırı sonucu D.K.’nin olay yerinde hayatını kaybettiği, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan A.K.’nin ise İluh Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdiği ifade edildi. Açıklamada, yapılan ilk değerlendirmelere göre olayın husumet/kan davası kaynaklı olduğunun değerlendirildiği belirtildi.
Olayın faili olduğu belirlenen M.A.K.'nin (17), emniyet ve jandarma birimlerinin koordineli çalışmaları sonucu Diyarbakır’ın Bismil ilçesi Sinan Jandarma uygulama noktasında, içerisinde bulunduğu ticari araçta suç aleti ruhsatsız tabanca ile birlikte yakalanarak gözaltına alındığını duyurdu. Olayla ilgili adli soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğü bildirildi.



