Sedat IRMAK
Kurulduğu günden bu yana çok sayıda ödül alan, düzenlenen basın organizasyonunda yer alarak, onur ve teşekkür belgeleri alan Çermik Gazetesi, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nden “Yılın Basın” ödülü alan gazeteciler arasında gururla yer aldı.
İlçeye yıllar sonra devlet hastanesini yeniden kazandıran ve ilçe halkının yanı sıra komşu ilçemiz Çüngüş’ten sağlık sorununa kısmen de olsa çözüm getiren yayınlarla halkın takdirini alan Çermik Gazetesi, ilçenin ulaşım, iletişim, siyasi, sosyal ve kültür haberleriyle de gündem oluşturdu.
Özellikle sağlık turizmi konusunda yıllardan beri sık sık haberlerle manşetler atan Çermik Gazetesi, söz konusu haberleri ile ilçeye turizm tesisleri kazandırdı, yine yaptığı haberlerle batı illeri standardında yenilenen hamamların restorasyonu ile ilçe sağlık turizmine ivme kazandırarak, ilçenin turizmde de söz sahibi olmasına önemli katkı sağlaması, vatandaşlar arasında büyük takdir gördü.
Gündemi belirledi
İlçeye ilk doğal gaz gelmesi için haberi yıllar önce yaparak gündem belirleyen Çermik Gazetesi, yapımı devam eden doğalgaz ve içme suyu hattının önümüzdeki yıl tamamlanarak hizmete girecek olmasının haklı gururunu yaşıyor. Vatandaşların “Çermik Gazetesi yazarsa, doğrusunu yazar, gereği de gerçekleşir” imajı yarattı.
Nitekim inşaatı süren ve ilçemizde binlerce dönüm alanı sulamaya açacak olan, yılda en az 2-3 ürün elde edilmesini sağlayacak Kale Barajı da Çermik Gazetesi’nin ısrarla ve yoğun haber yapmasıyla gerçekleştirildiği de biliniyor.
İlçeye spor salonu, saha, çok sayıda okul, içme suyu, kırsal mahallelerin altyapı ve üstyapı için sık sık haberler ile gündem oluşturan Çermik Gazetesi, tarafsızlığından da hiç ödün vermedi.
Bütün siyasi partilere de aynı ölçüde sayfalarında yer veren Çermik Gazetesi, basın ilkeleri doğrultusunda yayınını bundan sonra da sürdürecek.
Sosyal medyada da varız
Gazetenin Yazıişleri Müdürü Levent Boztepe, çok kısıtlı olanaklarla 16 yıl önce yayın hayatına başlayan Çermik Gazetesi’nin, bugün kendi tesislerinde hazırlanıp, basılan bir konuma geldiğini, sosyal medyada da hak ettiği yeri aldığını söyledi.
Çermik Gazetesi’nin gerek ilçe merkezi ve gerekse yurtiçi ve yurtdışında yaşayan bütün Çermiklilerin Gazetesi olduğunu bildiren Yazıişleri Müdürü Levent Boztepe, “Bu seviyeye gelmemize maddi ve manevi desteğini esirgemeyenlere sonsuz teşekkür ediyoruz. Onlara layık olmaya devam edeceğiz. Çermik Gazetesi ve www.cermikgazetesi.com internet sitesi ilelebet yaşayacaktır. Daha da iyiye gitmek için çabamızı sürdüreceğiz. İyi ki Çermik Gazetesi vardır” dedi.