İZLENİM/Faruk BALIKÇI
9 maçta 10 gol. Ve şu anda 1. Lig’in gol kralı Diagne.
Her maçta rakipler alarmda. Top Diagne’nin ayağına geldiği an 2-3 savunmacı birden üzerindeyken bile çözüm üretebiliyor. Serikspor maçında attığı iki gol, futbol sanatının iki şaheseriydi adeta.
İlk golü, fizik kurallarına meydan okurcasına geldi. Üç rakip arasında, sırtı kaleye dönükken, sağ ayağının içiyle topu filelere gönderdi. İkinci goldeyse defansı adeta ip gibi dizip iki rakibini ekarte etti, topu sağına çekti ve plaseyle fileleri havalandırdı. Soğukkanlılık, sezgi ve ustalık… Diagne’nin imzası bu.
İşte Diagne’nin bu becerisi Amedspor’a 3 puan kazandırdı. Süper Lig’de gol kralı olmuştu, şimdi 1. Lig’de de tahtın yeni adayı.
Ancak Amedspor’un sorunu başka yerde: Yediği basit goller… 4. sırada olmasına rağmen 15 golle ligin en fazla gol yiyen yedinci takımı. Özellikle orta alanın savunmaya yeterli destek vermemesi, bu zafiyetin en büyük nedeni. Serikspor karşısında da aynı tablo yaşandı. Sağ kanattan gelen atakta rakip oyuncu penaltı noktası civarında bomboş kaldı ve kolayca golü buldu.
Amedspor eğer bu basit hataları minimize ederse, Diagne’nin önderliğinde şampiyonluk çok da uzak değil.