Dicle Üniversitesi bünyesinde yaklaşık 35 yıldır hizmet veren Havuz Başı Sosyal Tesisleri, gerçekleştirilen kapsamlı yenileme çalışmalarının ardından düzenlenen programla yeniden kullanıma sunuldu.

Dicle Havuz Acilis

Yenilenen tesislerin açılışı dolayısıyla düzenlenen programa Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu ve eşi Sevcan Zorluoğlu’nun yanı sıra kent protokolünden çok sayıda isim katıldı.

Programa 8. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Burak Özan, Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat ve eşi Şirine Eronat, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Ali Gemalmaz ve AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Hamit Sümer de iştirak etti.

Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Siraç Özerdem ve Prof. Dr. Velat Şen ile Genel Sekreter Prof. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan’ın da yer aldığı programa, üniversitenin senato üyeleri ve daire başkanları katıldı.

HAVUZUN MEKANİK VE AYDINLATMA SİSTEMLERİ YENİLENDİ

Diyarbakır’da turizmi 12 aya yayacak stratejik iş birliği
Diyarbakır’da turizmi 12 aya yayacak stratejik iş birliği
İçeriği Görüntüle

Program kapsamında konuklara yemek ikram edilirken, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, tesislerde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Eronat, yaklaşık 35 yıldır öğrencilere, akademik ve idari personele hizmet veren Olimpik Açık Yüzme Havuzu’nun zaman içerisinde fiziki açıdan yıprandığını belirterek, son yıllarda kapsamlı bir bakım ve yenileme ihtiyacının ortaya çıktığını ifade etti.

Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında tesisin mekanik ve aydınlatma sistemleri yenilenirken, çevre düzenlemesi de yeniden yapıldı.

Yenileme çalışmalarında Afyon’dan getirilen yaklaşık 1.700 metrekare doğal taş traverten kullanıldı. Yapılan düzenlemelerle havuz ve çevresinin görünümü baştan aşağı değiştirildi.

“ÜNİVERSİTE SADECE DERSLİKLERDEN İBARET DEĞİL”

Açılış programında üniversitenin sosyal yaşamına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Rektör Eronat, öğrencilerin akademik çalışmalarının yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da kendilerini geliştirebilmelerinin önemine dikkat çekti.

Eronat, üniversiteleri yalnızca derslik, laboratuvar ve akademik faaliyetlerden oluşan yapılar olarak görmediklerini belirterek, öğrencilerin sağlıklı ve donanımlı bireyler olarak geleceğe hazırlanabilecekleri kapsamlı bir yaşam alanı oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

Yenilenen tesislerin öğrenciler ve üniversite personelinin spor yapma imkanlarını desteklemesinin yanı sıra kampüs içerisindeki sosyal yaşamın da güçlendirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.

Rektör Eronat, projenin hayata geçirilmesinde emeği bulunan akademik ve idari personele teşekkür etti.

Acilis Dicle

Açılış programı, protokol üyeleri ile Dicle Üniversitesi akademik ve idari yöneticilerinin yenilenen Havuz Başı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirdiği yemek ve sohbet programının ardından sona erdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ